Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vývoj a inovace postupů při krájení a balení masných výrobků.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43919832" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43919832 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vývoj a inovace postupů při krájení a balení masných výrobků.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Společnost Kostelecké uzeniny a.s. v rámci projektu inovovala postupy krájení a balení masných výrobků. Během projektu se podařilo upravit stávající, vyvinout a zavést nové inovativní postupy pro krájení a balení různých typů masných výrobků. Díky inovacím v postupech krájení a balení, jsou nyní vyráběny vysoce jakostní a kvalitní krájené, balené masné výrobky. Jedná se o jak tepelně opracované masné výrobky jako jsou šunky nebo speciality, tak o trvanlivé tepelně opracované masné výrobky a fermentované tepelně neopracované výrobky s nebo bez ušlechtilé plísně na povrchu produktu. Všechny procesy nyní probíhají kontinuálně bez významného zdržení až k zabalení finálních produktu do primárních a sekundárních obalových materiálů. Produkci krájených a balených masných výrobků pomáhají zajistit nové výrobní prostory včetně inovativní technologie super čisté zóny (High Risk Zone – HRZ) a nové technologie pro krájení, balení, značení a kontrolu krájených a balených masných výrobků. V rámci projektu byly dále vyvinuty nové způsoby balení do nových obalových materiálů a nové formáty balených masných výrobků. Pro ověření úrovně hygieny a čistoty výrobních prostor byly navrženy a ověřeny nové postupy kontroly hygieny a čistoty výrobních prostor. Díky všem těmto skutečnostem jsou nyní vyráběné produkty bezpečnější a stabilnější. Inovativní projekt umožnil inovaci portfolia výrobků o nové způsoby a typy balení a lepší dohledatelnost krájených a balených masných výrobků.

  • Název v anglickém jazyce

    Development and innovation of procedures for slicing and packaging meat products.

  • Popis výsledku anglicky

    kaging meat products.  Super Clean Zone; slicing; packaging; meat products. Company Kostelecké uzeniny a.s. within the project, it has innovated slicing and packaging procedures for meat products. During the project, we managed to adapt existing, develop and introduce new innovative procedures for slicing and packaging various types of meat products. Thanks to innovations in slicing and packaging processes, high quality and high quality sliced, packaged meat products are now being produced. These are both heat-treated meat products such as hams or specialties, as well as durable heat-treated meat products and fermented uncooked products with or without noble mold on the surface of the product. All processes now run continuously without significant delays until the final products are packaged in primary and secondary packaging materials. New production facilities help ensure the production of sliced and packaged meat products, including the innovative High Risk Zone (HRZ) technology and new technology for slicing, packaging, marking and controlling sliced and packaged meat products. The project also developed new ways of packaging into new packaging materials and new formats of packaged meat products. To verify the level of hygiene and cleanliness of the production premises, new procedures for the control of hygiene and cleanliness of the production premises have been designed and verified. All of this makes the products now safer and more stable. The innovative project made it possible to innovate the product portfolio with new ways and types of packaging and better traceability of sliced and packaged meat products.

Klasifikace

  • Druh

    V<sub>souhrn</sub> - Souhrnná výzkumná zpráva

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    20402 - Chemical process engineering

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    O - Projekt operacniho programu

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Počet stran výsledku

    165

  • Místo vydání

  • Název nakladatele resp. objednatele

    AA cizí

  • Verze