Tokoferoly rostlinných olejů v závislosti na způsobu získávání
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43919905" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43919905 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Tokoferoly rostlinných olejů v závislosti na způsobu získávání
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem studie bylo sledovat obsah tokoferolů ve dvou druzích rostlinných olejů v závislosti na způsobu získání. Jedním způsobem byla extrakce pomocí n-hexanu a druhým způsobem bylo lisování pomocí laboratorního lisu. Sledovanými rostlinnými oleji byly řepkový olej (4 odrůdy) a lněný olej (4 odrůdy).
Název v anglickém jazyce
Tocopherols of vegetable oils depending on acquisition
Popis výsledku anglicky
The aim of the study was to monitor the content of tocopherols in two types of vegetable oils depending on the method of acquisition. One was extraction with n-hexane, and the other was lab screw press. The monitored vegetable oils were rapeseed oil (4 varieties) and linseed oil (4 varieties).
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK1910302" target="_blank" >QK1910302: Zpracování vedlejších produktů z lisování semen olejnin na nové výrobky s nutričními a zdravotními přínosy</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů