Hodnocení senzorických vlastností odpadních vod sýrárny
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F20%3A43920630" target="_blank" >RIV/60461373:22330/20:43920630 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://ukp.vscht.cz/files/uzel/0052310/0001~~C07KL8o7vDZbwcjAyAAA.pdf?redirected" target="_blank" >https://ukp.vscht.cz/files/uzel/0052310/0001~~C07KL8o7vDZbwcjAyAAA.pdf?redirected</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Hodnocení senzorických vlastností odpadních vod sýrárny
Popis výsledku v původním jazyce
Práce se zabývá charakterizací senzoricky aktivních látek odpadních vod sýrárny odebraných z odtokových kanálů různých částí provozu. Pro analýzu byla provedena mikroextrakce na tuhou fázi ve spojení s plynovou chromatografií s hmotnostním a olfaktometrickým detektorem. (SPME-GC-MS/O). Prostřednictvím dvou olfaktometrických metod byly stanoveny pachové vlastnosti odpadních vod. Metodou detekce frekvence byl popsán zápach a ředící analýzou AEDA byl stanoven příspěvek vybraných senzoricky aktivních látek.
Název v anglickém jazyce
Evaluation of cheese wastewaterʼs sensory properties - Case study
Popis výsledku anglicky
The work deals with the characterization of sensory active substances of dairy wastewater taken from the drains of different parts of the plant. Solid phase microextraction in conjunction with gas chromatography with a mass and olfactometric detector was used for the analysis. (SPME-GC-MS/O). By means of two olfactometric methods the odor properties of dairy wastewater were determined. The odor was described by the detection frequency method, the contribution of selected sensory active substances was determined by the AEDA dilution analysis.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK1710156" target="_blank" >QK1710156: Nové přístupy a metody analýzy pro zajištění kvality, bezpečnosti a zdravotní nezávadnosti sýrů, optimalizace jejich výroby a zefektivnění procesů hygieny a sanitace při současném snížení zátěže životního prostředí odpadními vodami</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník příspěvků z 1. ročníku konference Food technology, food quality - Nové trendy v úchově potravin
ISBN
978-80-7592-061-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
103-110
Název nakladatele
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
6. 2. 2020
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—