Vývoj nových receptur a hodnocení kvality mlýnských produktů.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F20%3A43920995" target="_blank" >RIV/60461373:22330/20:43920995 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vývoj nových receptur a hodnocení kvality mlýnských produktů.
Popis výsledku v původním jazyce
Společnost ADÉLKA a.s. v rámci projektu ve spolupráci s VŠCHT Praha vyvinula řady nových produktů a inovovala stávající mlýnské produkty. Novými výrobky jsou pšeničné a žitné mouky pro přípravu celozrnného a vícezrnného chleba a celozrnných těstovin, konkrétně jednodruhovými novými produkty jsou grahamové mouky (pšeničná a žitná grahamová mouka) a žitná mouka (lámanka) a směsnými novými výrobky jsou pak směsi pšeničné a žitné mouky pro přípravu celozrnného pšenično-žitného chleba a celozrnných těstovin. Inovovanými produkty jsou potom hladká, polohrubá a hrubá pšeničná mouka a hladká žitná mouka. Mimo vývoj nových produktů a inovace stávající produkce mouky, společnost Adélka a.s. zavedla a optimalizovala postupy pro odběr surovin a metody pro hodnocení surovin a mlýnských produktů. Podstatou spolupráce byl výběr a hodnocení nové technologie mlýna, technologie pro balení finálních produktů a přístrojů pro odběr a hodnocení surovin a mlýnských produktů. V rámci spolupráce byly dále optimalizovány postupy výroby nových a inovovaných mlýnských produktů, včetně nových receptur pro přípravu směsí celozrnných a vícezrnných směsí mouk. V rámci spolupráce byly dále navrženy a zavedeny a validovány nové analytické postupy sloužící k hodnocení kvality a zdravotní nezávadnosti finálních mlýnských výrobků. Inovační projekt umožnil vývoj nových mlýnských výrobků a nastavení nových inovovaných způsobů výroby u stávajících mlýnských výrobků, kde došlo ke zlepšení kvality a zvýšení bezpečnosti produkovaných mlýnských produktů.
Název v anglickém jazyce
Development and optimization of production of durable meat products
Popis výsledku anglicky
The company ADÉLKA a.s. within the project in cooperation with the UCT Prague, it developed a number of new products and innovated existing mill products. New products are wheat and rye flour for the preparation of wholemeal and multigrain bread and wholemeal pasta, specifically single-species new products are graham flour (wheat and rye graham flour) and rye flour (lámanka) and mixed new products are mixtures of wheat and rye flour for preparation wholemeal wheat-rye bread and wholemeal pasta. The innovated products are then smooth, semi-coarse and coarse wheat flour and smooth rye flour. In addition to the development of new products and the innovation of existing flour production, the company Adélka a.s. introduced and optimized procedures for the collection of raw materials and methods for the evaluation of raw materials and mill products. The essence of the cooperation was the selection and evaluation of new mill technology, technology for packaging final products and devices for the collection and evaluation of raw materials and mill products. As part of the cooperation, the production processes of new and innovated mill products were further optimized, including new recipes for the preparation of mixtures of whole-grain and multi-grain flour mixtures. As part of the cooperation, new analytical procedures were also designed and introduced and validated to evaluate the quality and health safety of final mill products. The innovative project enabled the development of new mill products and the setting up of new innovative production methods for existing mill products, where the quality and quality of produced mill products were improved.
Klasifikace
Druh
Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie
CEP obor
—
OECD FORD obor
20402 - Chemical process engineering
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
O - Projekt operacniho programu
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
16/003/16220/563/000052
Číselná identifikace
16/003/16220/563/000052
Technické parametry
Smlouva o spolupráci na projektu "Vývoj nových receptur a hodnocení kvality mlýnských produktů"
Ekonomické parametry
Vývoj a optimalizace výroby trvanlivých masných výrobků, Na základě smlouvy o spolupráci na projektu "Vývoj a optimalizace výroby trvanlivých masných výrobků"
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
25156063
Název vlastníka
AA cizí
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
V - Výsledek je využíván vlastníkem
Požadavek na licenční poplatek
—
Adresa www stránky s výsledkem
—