Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Chromatographic Determination of Riboflavin (Vitamin B2) in Wholemeal Cereal Products

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F13%3A43870148" target="_blank" >RIV/70883521:28110/13:43870148 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Chromatographic Determination of Riboflavin (Vitamin B2) in Wholemeal Cereal Products

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Riboflavin (vitamin B2) is essential for humans due to its function in metabolism of amino acids, saccharides and fatty acids. To the most considerable sources of riboflavin intake in the Czech diet belong milk and dairy products, meat and cereals. Wholemeal cereals and their products are considered to be the better sources of this vitamin than scoured cereal products. Determination of the vitamin content in different wholemeal cereal products (flours, breads, pastries, biscuits, pastas) of Czech originwas done by HPLC with UV detection. Riboflavin content of chosen whole grain cereal products decreased in this progression: wholemeal biscuits; whole grain breads; whole wheat, rye and spelt flours; whole wheat and graham pastas and finally different types of wholemeal pastries.

  • Název v anglickém jazyce

    Chromatographic Determination of Riboflavin (Vitamin B2) in Wholemeal Cereal Products

  • Popis výsledku anglicky

    Riboflavin (vitamin B2) is essential for humans due to its function in metabolism of amino acids, saccharides and fatty acids. To the most considerable sources of riboflavin intake in the Czech diet belong milk and dairy products, meat and cereals. Wholemeal cereals and their products are considered to be the better sources of this vitamin than scoured cereal products. Determination of the vitamin content in different wholemeal cereal products (flours, breads, pastries, biscuits, pastas) of Czech originwas done by HPLC with UV detection. Riboflavin content of chosen whole grain cereal products decreased in this progression: wholemeal biscuits; whole grain breads; whole wheat, rye and spelt flours; whole wheat and graham pastas and finally different types of wholemeal pastries.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    O - Projekt operacniho programu

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Potravinárstvo

  • ISBN

  • ISSN

    1337-0960

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    222-225

  • Název nakladatele

    Združenie HACCP Consulting

  • Místo vydání

    Nitrianske Hrnčiarovce

  • Místo konání akce

    Smolenice

  • Datum konání akce

    21. 3. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku