Chromatographic Determination of Riboflavin (Vitamin B2) in Wholemeal Cereal Products
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F13%3A43870148" target="_blank" >RIV/70883521:28110/13:43870148 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Chromatographic Determination of Riboflavin (Vitamin B2) in Wholemeal Cereal Products
Popis výsledku v původním jazyce
Riboflavin (vitamin B2) is essential for humans due to its function in metabolism of amino acids, saccharides and fatty acids. To the most considerable sources of riboflavin intake in the Czech diet belong milk and dairy products, meat and cereals. Wholemeal cereals and their products are considered to be the better sources of this vitamin than scoured cereal products. Determination of the vitamin content in different wholemeal cereal products (flours, breads, pastries, biscuits, pastas) of Czech originwas done by HPLC with UV detection. Riboflavin content of chosen whole grain cereal products decreased in this progression: wholemeal biscuits; whole grain breads; whole wheat, rye and spelt flours; whole wheat and graham pastas and finally different types of wholemeal pastries.
Název v anglickém jazyce
Chromatographic Determination of Riboflavin (Vitamin B2) in Wholemeal Cereal Products
Popis výsledku anglicky
Riboflavin (vitamin B2) is essential for humans due to its function in metabolism of amino acids, saccharides and fatty acids. To the most considerable sources of riboflavin intake in the Czech diet belong milk and dairy products, meat and cereals. Wholemeal cereals and their products are considered to be the better sources of this vitamin than scoured cereal products. Determination of the vitamin content in different wholemeal cereal products (flours, breads, pastries, biscuits, pastas) of Czech originwas done by HPLC with UV detection. Riboflavin content of chosen whole grain cereal products decreased in this progression: wholemeal biscuits; whole grain breads; whole wheat, rye and spelt flours; whole wheat and graham pastas and finally different types of wholemeal pastries.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
O - Projekt operacniho programu
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Potravinárstvo
ISBN
—
ISSN
1337-0960
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
222-225
Název nakladatele
Združenie HACCP Consulting
Místo vydání
Nitrianske Hrnčiarovce
Místo konání akce
Smolenice
Datum konání akce
21. 3. 2013
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—