Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Preparát bohatý na xanthohumol pro zvýšení stability pivní pěny

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F20%3A43921081" target="_blank" >RIV/60461373:22330/20:43921081 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0034/uv034391.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0034/uv034391.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Preparát bohatý na xanthohumol pro zvýšení stability pivní pěny

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Technické řešení se týká preparátu bohatého na xanthohumol, který je vedlejším produktem zpracování chmele a je využitelný pro zvýšení stability pivní pěny. Chmelový produkt je v podobě prášku či pelet přidáván v malých dávkách na začátku chmelovaru a jeho rezidua jsou z mladiny odstraněna před kvašením.

  • Název v anglickém jazyce

    Preparation rich in xanthohumol to increase the stability of beer foam

  • Popis výsledku anglicky

    The technical solution relates to a preparation rich in xanthohumol, which is a by-product of hop processing and can be used to increase the stability of beer foam. The hop product is added in small doses at the beginning of the hop boiling in the form of powder or pellets and its residues are removed from the wort before fermentation.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centrum pro inovativní využití a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarských surovin a výrobků</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    34 391

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence