Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

BEZPEČNÁ VÝŽIVA 2022: Bio-summit – Kvalita biopotravin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F22%3A43925291" target="_blank" >RIV/60461373:22330/22:43925291 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    BEZPEČNÁ VÝŽIVA 2022: Bio-summit – Kvalita biopotravin

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem pořádané akce bylo otevřít diskuzi o kvalitě a dostupnosti biopotravin v České republice. Mezi přednášejícími byli zástupci odporníků na výživu a kvalitu potravin. Významným přínosem byly prezentace zástupců kontrolních organizací, kteří nastínili strategii kontroly kvality biopotravin na českém ale i evropském trhu. Mezi přednášejícími nechyběli ani zástupci zemědělců a firem vyrábějících a distribuujících produkty ekologického zemědělství. Konference se zúčastnilo 51 účastníků ze sektoru zemědělství, školství i nutričního poradenství. Diskutována byly především problematika kontroly kvality biopotravin a další možnosti jejich distribuce mezi širokou spotřebitelskou veřejnost.

  • Název v anglickém jazyce

    SAFE NUTRITION 2022: Bio-summit - Quality of organic food

  • Popis výsledku anglicky

    The goal of the organized event was to open a discussion about the quality and availability of organic food in the Czech Republic. Among the speakers were representatives of opponents of nutrition and food quality. Presentations by representatives of inspection organizations, who outlined the strategy of organic food quality control on the Czech and European markets, were a significant contribution. Among the speakers there were also representatives of farmers and companies producing and distributing organic farming products. The conference was attended by 51 participants from the sectors of agriculture, education and nutrition consultancy. The issues of quality control of organic food and other possibilities of their distribution among the general consumer public were discussed in particular

Klasifikace

  • Druh

    M - Uspořádání konference

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    30308 - Nutrition, Dietetics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LM2018100" target="_blank" >LM2018100: Infrastruktura pro propagaci metrologie v potravinářství a výživě v České republice</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Místo konání akce

    Praha

  • Stát konání akce

    CZ - Česká republika

  • Datum zahájení akce

  • Datum ukončení akce

  • Celkový počet účastníků

    51

  • Počet zahraničních účastníků

  • Typ akce podle státní přísl. účastníků

    CST - Celostátní akce