BEZPEČNÁ VÝŽIVA 2022: Bio-summit – Kvalita biopotravin
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F22%3A43925291" target="_blank" >RIV/60461373:22330/22:43925291 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
BEZPEČNÁ VÝŽIVA 2022: Bio-summit – Kvalita biopotravin
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem pořádané akce bylo otevřít diskuzi o kvalitě a dostupnosti biopotravin v České republice. Mezi přednášejícími byli zástupci odporníků na výživu a kvalitu potravin. Významným přínosem byly prezentace zástupců kontrolních organizací, kteří nastínili strategii kontroly kvality biopotravin na českém ale i evropském trhu. Mezi přednášejícími nechyběli ani zástupci zemědělců a firem vyrábějících a distribuujících produkty ekologického zemědělství. Konference se zúčastnilo 51 účastníků ze sektoru zemědělství, školství i nutričního poradenství. Diskutována byly především problematika kontroly kvality biopotravin a další možnosti jejich distribuce mezi širokou spotřebitelskou veřejnost.
Název v anglickém jazyce
SAFE NUTRITION 2022: Bio-summit - Quality of organic food
Popis výsledku anglicky
The goal of the organized event was to open a discussion about the quality and availability of organic food in the Czech Republic. Among the speakers were representatives of opponents of nutrition and food quality. Presentations by representatives of inspection organizations, who outlined the strategy of organic food quality control on the Czech and European markets, were a significant contribution. Among the speakers there were also representatives of farmers and companies producing and distributing organic farming products. The conference was attended by 51 participants from the sectors of agriculture, education and nutrition consultancy. The issues of quality control of organic food and other possibilities of their distribution among the general consumer public were discussed in particular
Klasifikace
Druh
M - Uspořádání konference
CEP obor
—
OECD FORD obor
30308 - Nutrition, Dietetics
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/LM2018100" target="_blank" >LM2018100: Infrastruktura pro propagaci metrologie v potravinářství a výživě v České republice</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Místo konání akce
Praha
Stát konání akce
CZ - Česká republika
Datum zahájení akce
—
Datum ukončení akce
—
Celkový počet účastníků
51
Počet zahraničních účastníků
—
Typ akce podle státní přísl. účastníků
CST - Celostátní akce