Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kvalita rostlinné produkce - současnost a budoucnost

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F11%3A43882013" target="_blank" >RIV/60076658:12220/11:43882013 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kvalita rostlinné produkce - současnost a budoucnost

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Příspěvek se zabývá současným pohledem na kvalitu rostlinných produktů, potravinových surovin a potravin v České republice s návazností na předpokládaný budoucí vývoj. V příspěvku jsou diskutovány vybrané oblasti, které mají a dá se předpokládat, že i nadále budou mít zásadní význam v rámci vertikály šlechtitel - pěstitel - zpracovatel - obchodník - spotřebitel. Klíčová diskutovaná témata jsou: současné priority kvality potravin, funkční potraviny, biopotraviny, šlechtění rostlin a nové produkční technologie, hodnocení a analýza produktů, legislativa a kontrola, obchod a informovanost spotřebitele.

  • Název v anglickém jazyce

    Quality of plant products - nowadays and future

  • Popis výsledku anglicky

    The contribution deals with the present opinion on quality of plant products and food in the Czech Republic with subsequence on the probable future development of this branch. The contribution discussed selected themes that have and probably will have fundamental importance in the relationships among breeders, growers, processors, dealers and consumers. The key discussed themes are: the present priorities of food quality, functional foods, organic foods, breeding and new production technologies, evaluation and analysis of individual products, legislation and control systems, trade and evaluation, legislation and providing of the information for the consumers.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Úroda : časopis pro rostlinnou produkci

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    59

  • Číslo periodika v rámci svazku

    12

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    97-103

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus