Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv zpracování a skladování zeleniny na hladiny bioaktivních látek a senzorické posouzení kvality

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F22%3A43925312" target="_blank" >RIV/60461373:22330/22:43925312 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv zpracování a skladování zeleniny na hladiny bioaktivních látek a senzorické posouzení kvality

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem studie bylo posoudit vliv dlouhodobého skladování mraženého špenátu a hrášku na hladiny biologicky aktivních látek. Mražená zelenina sklizená ve správnou dobu si dokáže udržet stejnou kvalitu jako čerstvá. Zelenina je sklízena dokonale zralá a je šetrně zpracovaná ve velmi krátkém čase po sklizni, tak si v sobě uchovává charakteristickou chuť, vůni, barvu, texturu a vitamíny. Tato zelenina je dostupná po celý rok a také její cena je nižší ve srovnání s čerstvou. Obsah živin je monitorován po celou dobu trvanlivosti výrobku.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of processing and storage of vegetables on levels of bioactive compounds and sensory assessment of quality

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the study was to assess the effect of long-term storage of frozen spinach and peas on the levels of biologically active substances. Frozen vegetables harvested at the right time can maintain the same quality as fresh. The vegetables are harvested perfectly ripe and are carefully processed in a very short time after harvesting, so they retain their characteristic taste, aroma, color, texture and vitamins. This vegetable is available throughout the year and also its price is lower compared to fresh. The nutrient content is monitored throughout the product&apos;s shelf life.

Klasifikace

  • Druh

    V<sub>souhrn</sub> - Souhrnná výzkumná zpráva

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10700 - Other natural sciences

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Počet stran výsledku

    16

  • Místo vydání

    neuveden

  • Název nakladatele resp. objednatele

    Orkla Foods Česko a Slovensko a. s.

  • Verze