Vliv zpracování a skladování zeleniny na hladiny bioaktivních látek a senzorické posouzení kvality
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F22%3A43925312" target="_blank" >RIV/60461373:22330/22:43925312 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv zpracování a skladování zeleniny na hladiny bioaktivních látek a senzorické posouzení kvality
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem studie bylo posoudit vliv dlouhodobého skladování mraženého špenátu a hrášku na hladiny biologicky aktivních látek. Mražená zelenina sklizená ve správnou dobu si dokáže udržet stejnou kvalitu jako čerstvá. Zelenina je sklízena dokonale zralá a je šetrně zpracovaná ve velmi krátkém čase po sklizni, tak si v sobě uchovává charakteristickou chuť, vůni, barvu, texturu a vitamíny. Tato zelenina je dostupná po celý rok a také její cena je nižší ve srovnání s čerstvou. Obsah živin je monitorován po celou dobu trvanlivosti výrobku.
Název v anglickém jazyce
Effect of processing and storage of vegetables on levels of bioactive compounds and sensory assessment of quality
Popis výsledku anglicky
The aim of the study was to assess the effect of long-term storage of frozen spinach and peas on the levels of biologically active substances. Frozen vegetables harvested at the right time can maintain the same quality as fresh. The vegetables are harvested perfectly ripe and are carefully processed in a very short time after harvesting, so they retain their characteristic taste, aroma, color, texture and vitamins. This vegetable is available throughout the year and also its price is lower compared to fresh. The nutrient content is monitored throughout the product's shelf life.
Klasifikace
Druh
V<sub>souhrn</sub> - Souhrnná výzkumná zpráva
CEP obor
—
OECD FORD obor
10700 - Other natural sciences
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Počet stran výsledku
16
Místo vydání
neuveden
Název nakladatele resp. objednatele
Orkla Foods Česko a Slovensko a. s.
Verze
—