Vliv redukujících látek (invertu) v řepě na ztráty cukru v melase a výtěžnost bílého cukru
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F23%3A43928039" target="_blank" >RIV/60461373:22330/23:43928039 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.cukr-listy.cz/on_line/2023/PDF/156-159.pdf" target="_blank" >http://www.cukr-listy.cz/on_line/2023/PDF/156-159.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv redukujících látek (invertu) v řepě na ztráty cukru v melase a výtěžnost bílého cukru
Popis výsledku v původním jazyce
Analýza obsahu redukujících látek (invertu) při přejímce řepy je velice důležitým ukazatelem technologické hodnoty řepy. Dosud používané vzorce pro výpočet ztrát cukru v melase neberou v úvahu kolísající obsah redukujících látek ve zpracovávané řepě a jejich negativní vliv na výtěžnost cukru. Zahrnutí obsahu redukujících látek jako dalšího parametru do výpočtu ztrát cukru v melase a tím i výtěžnosti cukru je velkým pokrokem směrem k predikci technologických efektů při kolísající kvalitě řepy, zvláště při dlouhých kampaních a zpracování poškozené řepy.
Název v anglickém jazyce
Influence of Invert in Beet on Sugar Losses in Molasses and White Sugar Yield
Popis výsledku anglicky
Analysis of invert content during beet reception is a very important parameter of technological value of sugar beet. The formulas used so far to calculate sugar losses in molasses have not taken into account the fluctuating content of invert in the processed beet and its negative impact on white sugar yield. The inclusion of invert content in beet as an additional parameter in the calculation of sugar losses in molasses and white sugar yield is a major advance in the direction of pre¬dicting technological effects of fluctuating beet quality, especially in long campaigns and the processing of damaged beet.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2023
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
LISTY CUKROVARNICKE A REPARSKE
ISSN
1210-3306
e-ISSN
1805-9708
Svazek periodika
139
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
156-159
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—