Fermentovaný mléčný výrobek modifikovaný mikrobiální transglutaminázou.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F23%3A43928343" target="_blank" >RIV/60461373:22330/23:43928343 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Fermentovaný mléčný výrobek modifikovaný mikrobiální transglutaminázou.
Popis výsledku v původním jazyce
Fermentovaný mléčný výrobek, vyznačující se tím, že obsahuje mléčné bílkoviny modifikované mikrobiální transglutaminázou v dávce odpovídající aktivitě enzymu 0,5 až 5 U/g bílkovin. Díky vyšší pevnosti gelu, vyšší viskozitě rozmíchaného koagulátu a menšímu rozsahu uvolňování syrovátky bude lépe přijímán koncovým spotřebitelem. To může výrobci umožnit zlepšit prodejnost výrobku a uplatnit na trhu výrobky s nízkým energetickým obsahem mléčných složek.
Název v anglickém jazyce
A fermented milk product modified with microbial transglutaminase.
Popis výsledku anglicky
Fermented milk product that contains modified milk proteins by microbial transglutaminase in a dose corresponding to the enzyme activity of 0.5 to 5 U/g of protein. Due to the higher gel strength, the higher viscosity of the mixed coagulum, and the smaller extent of the whey release, it will be better accepted by the end consumer. This can enable the manufacturer to improve the marketability of the product and to market products with a low energy content of milk components.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK1910024" target="_blank" >QK1910024: Využití enzymatického a probiotického potenciálu mikroorganismů k vývoji nových a zvýšení kvality a trvanlivosti stávajících mléčných a pekárenských výrobků.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2023
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
37417
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Výzkumný ústav mlékáresnký s.r.o. a Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)