Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Fermentovaný mléčný výrobek modifikovaný mikrobiální transglutaminázou.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F23%3A43928343" target="_blank" >RIV/60461373:22330/23:43928343 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Fermentovaný mléčný výrobek modifikovaný mikrobiální transglutaminázou.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Fermentovaný mléčný výrobek, vyznačující se tím, že obsahuje mléčné bílkoviny modifikované mikrobiální transglutaminázou v dávce odpovídající aktivitě enzymu 0,5 až 5 U/g bílkovin. Díky vyšší pevnosti gelu, vyšší viskozitě rozmíchaného koagulátu a menšímu rozsahu uvolňování syrovátky bude lépe přijímán koncovým spotřebitelem. To může výrobci umožnit zlepšit prodejnost výrobku a uplatnit na trhu výrobky s nízkým energetickým obsahem mléčných složek.

  • Název v anglickém jazyce

    A fermented milk product modified with microbial transglutaminase.

  • Popis výsledku anglicky

    Fermented milk product that contains modified milk proteins by microbial transglutaminase in a dose corresponding to the enzyme activity of 0.5 to 5 U/g of protein. Due to the higher gel strength, the higher viscosity of the mixed coagulum, and the smaller extent of the whey release, it will be better accepted by the end consumer. This can enable the manufacturer to improve the marketability of the product and to market products with a low energy content of milk components.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK1910024" target="_blank" >QK1910024: Využití enzymatického a probiotického potenciálu mikroorganismů k vývoji nových a zvýšení kvality a trvanlivosti stávajících mléčných a pekárenských výrobků.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    37417

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav mlékáresnký s.r.o. a Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)