Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Pařený sýr modifikovaný mikrobiální transglutaminasou.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F23%3A43928344" target="_blank" >RIV/60461373:22330/23:43928344 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/26722861:_____/23:N0000064

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Pařený sýr modifikovaný mikrobiální transglutaminasou.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byla ověřena technologie aplikace mikrobiální transglutaminasy pro výrobu polotvrdého pařeného sýra typu Kaškaval. Výsledky provozních pokusů prokázaly splnění parametrů technologického procesu výroby pařených sýrů v Mlékárně Olešnice a.s. a dosažení požadovaných fyzikálně chemických parametrů výrobků a zlepšení stability jejich textury během skladování. Aplikace mikrobiální transglutaminasy v dávce 30 U / L zlepšila výtěžnost mléka o 3 %.

  • Název v anglickém jazyce

    Pasta-filata cheese modified with microbial transglutaminase.

  • Popis výsledku anglicky

    The technology of application of microbial transglutaminase was verified for the production of pasta-filata-type cheese (Kakaval). The results of the operational tests proved that the parameters of the technological process for the production of pasta-filata cheese in Mlékárna Olenice a.s. were met, the required physicochemical parameters of the products were achieved, and the stability of their texture during storage was impoved. The application of microbial transglutaminase at a dose of 30 U/L improved the milk yield by 3%.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK1910024" target="_blank" >QK1910024: Využití enzymatického a probiotického potenciálu mikroorganismů k vývoji nových a zvýšení kvality a trvanlivosti stávajících mléčných a pekárenských výrobků.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    QK1910024-V24

  • Číselná identifikace

    QK1910024-V24

  • Technické parametry

    Mlékárna Olešnice a.s., IČ48911020; 27.12.2023

  • Ekonomické parametry

    roční obrat 1,2 mil. Kč

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    48911020

  • Název vlastníka

    Mlékárna Olešnice a.s.; Vysoká škola chemicko-technologická v Praze; Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o. Praha

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    V - Výsledek je využíván vlastníkem

  • Požadavek na licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem