Pařený sýr modifikovaný mikrobiální transglutaminasou.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F23%3A43928344" target="_blank" >RIV/60461373:22330/23:43928344 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/26722861:_____/23:N0000064
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Pařený sýr modifikovaný mikrobiální transglutaminasou.
Popis výsledku v původním jazyce
Byla ověřena technologie aplikace mikrobiální transglutaminasy pro výrobu polotvrdého pařeného sýra typu Kaškaval. Výsledky provozních pokusů prokázaly splnění parametrů technologického procesu výroby pařených sýrů v Mlékárně Olešnice a.s. a dosažení požadovaných fyzikálně chemických parametrů výrobků a zlepšení stability jejich textury během skladování. Aplikace mikrobiální transglutaminasy v dávce 30 U / L zlepšila výtěžnost mléka o 3 %.
Název v anglickém jazyce
Pasta-filata cheese modified with microbial transglutaminase.
Popis výsledku anglicky
The technology of application of microbial transglutaminase was verified for the production of pasta-filata-type cheese (Kakaval). The results of the operational tests proved that the parameters of the technological process for the production of pasta-filata cheese in Mlékárna Olenice a.s. were met, the required physicochemical parameters of the products were achieved, and the stability of their texture during storage was impoved. The application of microbial transglutaminase at a dose of 30 U/L improved the milk yield by 3%.
Klasifikace
Druh
Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK1910024" target="_blank" >QK1910024: Využití enzymatického a probiotického potenciálu mikroorganismů k vývoji nových a zvýšení kvality a trvanlivosti stávajících mléčných a pekárenských výrobků.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2023
Kód důvěrnosti údajů
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
QK1910024-V24
Číselná identifikace
QK1910024-V24
Technické parametry
Mlékárna Olešnice a.s., IČ48911020; 27.12.2023
Ekonomické parametry
roční obrat 1,2 mil. Kč
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
48911020
Název vlastníka
Mlékárna Olešnice a.s.; Vysoká škola chemicko-technologická v Praze; Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o. Praha
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
V - Výsledek je využíván vlastníkem
Požadavek na licenční poplatek
—
Adresa www stránky s výsledkem
—