Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Způsob odstranění esterů glycidolu z rafinovaných olejů a tuků

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F24%3A43930171" target="_blank" >RIV/60461373:22330/24:43930171 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://isdv.upv.gov.cz/doc/vestnik/2024/vestnik_UPV_202443.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.gov.cz/doc/vestnik/2024/vestnik_UPV_202443.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Způsob odstranění esterů glycidolu z rafinovaných olejů a tuků

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Způsob odstranění esterů glycidolu z rafinovaných olejů a tuků, zejména způsob odstranění esterů glycidolu z plně rafinovaných olejů a tuků pro potravinářské účely, zejména nasycených, mononenasycených a polynenasycených acylderivátů glycidolu prováděný v destilační koloně pro odkyselování a deodoraci obsahující pre‑stripper s náplňovou sekcí, podle kterého je nejprve olej nebo tuk vložen do destilační kolony pro odkyselování a deodoraci a je postupně zahřát na teplotu 180 až 280 °C, a následně je olej nebo tuk zdržen za hlubokého vakua 0,05 až 20 hPa po dobu 50 sekund až 60 minut v náplňové sekci pre‑stripperu.

  • Název v anglickém jazyce

    A method of removal of glycidol esters from refined oils and fats

  • Popis výsledku anglicky

    The method of removal of glycidol esters from refined oils and fats, particularly the method of removal of glycidol esters from fully-refined oils and fats for food purposes, particularly saturated, monounsaturated and polyunsaturated glycidol acyl derivatives performed in the distillation column for de-acidification and deodorization containing a pre‑stripper with a filling section, based on which the oil or fact is first inserted to the distillation column for de-acidification and deodorization and it is gradually warmed up to 180 – 280 °C, and after that the oil or fat is held under deep vacuum 0.05 – 20 hPa for 50 seconds to 60 minutes in the filling section of the pre‑stripper.

Klasifikace

  • Druh

    P - Patent

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/FW03010017" target="_blank" >FW03010017: Pokročilé metody rafinace rostlinných olejů</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2024

  • Kód důvěrnosti údajů

    U - Předmět řešení projektu je utajovanou skutečností podle zvláštních právních předpisů nebo je skutečností, jejíž zveřejnění by mohlo ohrozit činnost zpravodajské služby. Údaje o projektu jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    310179

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

    12. 9. 2024

  • Název vlastníka

    Farmet OFT s.r.o., Jiřinková 276, 552 03 Česká Skalice, Malá Skalice, Česká republika; Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Technická 1905/5, 160 00 Praha 6, Dejvice, Česká republika

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence