Způsob odstranění esterů glycidolu z rafinovaných olejů a tuků
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F24%3A43930171" target="_blank" >RIV/60461373:22330/24:43930171 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://isdv.upv.gov.cz/doc/vestnik/2024/vestnik_UPV_202443.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.gov.cz/doc/vestnik/2024/vestnik_UPV_202443.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Způsob odstranění esterů glycidolu z rafinovaných olejů a tuků
Popis výsledku v původním jazyce
Způsob odstranění esterů glycidolu z rafinovaných olejů a tuků, zejména způsob odstranění esterů glycidolu z plně rafinovaných olejů a tuků pro potravinářské účely, zejména nasycených, mononenasycených a polynenasycených acylderivátů glycidolu prováděný v destilační koloně pro odkyselování a deodoraci obsahující pre‑stripper s náplňovou sekcí, podle kterého je nejprve olej nebo tuk vložen do destilační kolony pro odkyselování a deodoraci a je postupně zahřát na teplotu 180 až 280 °C, a následně je olej nebo tuk zdržen za hlubokého vakua 0,05 až 20 hPa po dobu 50 sekund až 60 minut v náplňové sekci pre‑stripperu.
Název v anglickém jazyce
A method of removal of glycidol esters from refined oils and fats
Popis výsledku anglicky
The method of removal of glycidol esters from refined oils and fats, particularly the method of removal of glycidol esters from fully-refined oils and fats for food purposes, particularly saturated, monounsaturated and polyunsaturated glycidol acyl derivatives performed in the distillation column for de-acidification and deodorization containing a pre‑stripper with a filling section, based on which the oil or fact is first inserted to the distillation column for de-acidification and deodorization and it is gradually warmed up to 180 – 280 °C, and after that the oil or fat is held under deep vacuum 0.05 – 20 hPa for 50 seconds to 60 minutes in the filling section of the pre‑stripper.
Klasifikace
Druh
P - Patent
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/FW03010017" target="_blank" >FW03010017: Pokročilé metody rafinace rostlinných olejů</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2024
Kód důvěrnosti údajů
U - Předmět řešení projektu je utajovanou skutečností podle zvláštních právních předpisů nebo je skutečností, jejíž zveřejnění by mohlo ohrozit činnost zpravodajské služby. Údaje o projektu jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
310179
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
12. 9. 2024
Název vlastníka
Farmet OFT s.r.o., Jiřinková 276, 552 03 Česká Skalice, Malá Skalice, Česká republika; Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Technická 1905/5, 160 00 Praha 6, Dejvice, Česká republika
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence