Informace ze světového IDF Cheese Science & Technology Symposium 2024
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F24%3A43930310" target="_blank" >RIV/60461373:22330/24:43930310 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Informace ze světového IDF Cheese Science & Technology Symposium 2024
Popis výsledku v původním jazyce
Počátkem června 2024 uspořádala Mezinárodní mlékařská federace (IDF) v norském Bergenu IX. vědecké sympozium o technologii sýrů, kterého se zúčastnilo téměř 200 účastníků z celého světa. Článek shrnuje informace, které byly předneseny v jednotlivých sekcích sympozia: Udržitelná výroba sýrů, Zákysové a doplňkové kultury (včetně protektivních), Mikrobiota sýrů, Vliv mikrobiologické a chemické kvality mléka na kvalitu sýrů, Sýry z kozího a ovčího mléka, Textura a funkční vlastnosti sýrů, Inovace ve výrobě a zpracování sýrů, Udržitelné balení sýrů a Sýrová matrice a nutriční aspekty.
Název v anglickém jazyce
Information from the global IDF Cheese Science & Technology Symposium 2024
Popis výsledku anglicky
In early June 2024, the International Dairy Federation (IDF) held the 9th Scientific Symposium on Cheese Technology in Bergen, Norway, which was attended by almost 200 participants from all over the world. The article summarizes the information presented in the individual sections of the symposium: Sustainable cheese production, Starter and supplemental cultures (including protective ones), Cheese microbiota, Influence of microbiological and chemical quality of milk on cheese quality, Goat and sheep milk cheeses, Texture and functional properties of cheeses, Innovations in cheese production and processing, Sustainable cheese packaging, and Cheese matrix and nutritional aspects.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2024
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Mlékařské listy - Zpravodaj
ISSN
1212-950X
e-ISSN
—
Svazek periodika
35
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
11-16
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—