Shrnutí výsledků a výstupů Grantu QK1910100
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F24%3A43930741" target="_blank" >RIV/60461373:22330/24:43930741 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60461373:22330/24:43930950
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Shrnutí výsledků a výstupů Grantu QK1910100
Popis výsledku v původním jazyce
Reformulace potravin je důležitá u potravin denní spotřeby, které obsahují vysoké množství soli, tuku nebo cukru. Naopak u pochutin, které spotřebitelé konzumují výjimečně, reformulace nepřinese požadovaného vlivu na zdraví konzumentů. Proto byl tento grant zaměřen na reformulaci potravin denní spotřeby, kdy největší důraz byl kladen na snížení obsahu soli a tuku, jejichž vysoké příjmy ve stravě způsobují konzumentům největší zdravotní potíže.
Název v anglickém jazyce
Summary of results and outputs of Grant QK1910100
Popis výsledku anglicky
Food reformulation is important for daily consumption foods that contain high amounts of salt, fat or sugar. On the contrary, in the case of snacks that consumers consume exceptionally, the reformulation will not bring the desired effect on the health of consumers. Therefore, this grant was aimed at reformulating daily food, where the greatest emphasis was placed on reducing the salt and fat content, whose high intakes in the diet cause the greatest health problems for consumers.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK1910100" target="_blank" >QK1910100: Vliv reformulace na trvanlivost a fyzikálně-chemické vlastnosti potravinářských výrobků</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2024
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů