Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Shrnutí výsledků a výstupů Grantu QK1910100

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F24%3A43930741" target="_blank" >RIV/60461373:22330/24:43930741 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60461373:22330/24:43930950

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Shrnutí výsledků a výstupů Grantu QK1910100

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Reformulace potravin je důležitá u potravin denní spotřeby, které obsahují vysoké množství soli, tuku nebo cukru. Naopak u pochutin, které spotřebitelé konzumují výjimečně, reformulace nepřinese požadovaného vlivu na zdraví konzumentů. Proto byl tento grant zaměřen na reformulaci potravin denní spotřeby, kdy největší důraz byl kladen na snížení obsahu soli a tuku, jejichž vysoké příjmy ve stravě způsobují konzumentům největší zdravotní potíže.

  • Název v anglickém jazyce

    Summary of results and outputs of Grant QK1910100

  • Popis výsledku anglicky

    Food reformulation is important for daily consumption foods that contain high amounts of salt, fat or sugar. On the contrary, in the case of snacks that consumers consume exceptionally, the reformulation will not bring the desired effect on the health of consumers. Therefore, this grant was aimed at reformulating daily food, where the greatest emphasis was placed on reducing the salt and fat content, whose high intakes in the diet cause the greatest health problems for consumers.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK1910100" target="_blank" >QK1910100: Vliv reformulace na trvanlivost a fyzikálně-chemické vlastnosti potravinářských výrobků</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2024

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů