Fyzikálně-chemické parametry pivní pěny
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F99%3A0002358" target="_blank" >RIV/60461373:22330/99:0002358 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Fyzikálně-chemické parametry pivní pěny
Popis výsledku v původním jazyce
Pro stabilitu pěny jsou rozhodující fyzikální procesy odvodňování, splývání a velikostní rozdělení bublinek. Nejdůležitějšími chemické složkami pro pivní pěnu jsou hydrofóbní polyeptidy, hořké látky a obsah ethanol u v pivu.
Název v anglickém jazyce
Physico-chemical parameters of beer foam
Popis výsledku anglicky
The physic of beer foaming influencing foam stability includes processes of dreinage, coalescence and disproportionation of bubbles. The most important chemical parameters are beer hydrofobic polypeptides, bitter subst
Klasifikace
Druh
A - Audiovizuální tvorba
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
1999
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
ISBN
—
Místo vydání
Plzeň
Název nakladatele resp. objednatele
Česká společnost chemická
Verze
—
Identifikační číslo nosiče
—