Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Physiological State Inferring Module of Baker's Yeast Cultures in Fed-Batch Cultivations

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22340%2F03%3A00007538" target="_blank" >RIV/60461373:22340/03:00007538 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Physiological State Inferring Module of Baker's Yeast Cultures in Fed-Batch Cultivations

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This paper presents successful application of machine learning and pattern recognition algorithms in building up physiological state inferring module. The methodology is demonstrated and verified on data gathered during experimental cultivations of the yeast strain Saccharomyces cerevisiae. Only limited number of inexpensive, reliable and basic measurements is required to provide excellent classification of the physiological state of the cells. Proposed methodology is by no means limited to the growth of Saccharomyces cerevisiae. The proposed methodology may even be used by skilled domain experts to validate their experience and intuition and bring more insight and accuracy into the problem.

  • Název v anglickém jazyce

    Physiological State Inferring Module of Baker's Yeast Cultures in Fed-Batch Cultivations

  • Popis výsledku anglicky

    This paper presents successful application of machine learning and pattern recognition algorithms in building up physiological state inferring module. The methodology is demonstrated and verified on data gathered during experimental cultivations of the yeast strain Saccharomyces cerevisiae. Only limited number of inexpensive, reliable and basic measurements is required to provide excellent classification of the physiological state of the cells. Proposed methodology is by no means limited to the growth of Saccharomyces cerevisiae. The proposed methodology may even be used by skilled domain experts to validate their experience and intuition and bring more insight and accuracy into the problem.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    JD - Využití počítačů, robotika a její aplikace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proc. of 14th Int. Conf. on Process Control PC '03

  • ISBN

    80-227-1902-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    "PC063/1"-"PC063/6"

  • Název nakladatele

    Slovak University of Technology

  • Místo vydání

    Bratislava

  • Místo konání akce

    Štrbské Pleso

  • Datum konání akce

    8. 6. 2003

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku