Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Rozpoznávání metabolického stavu kultury pekařského droždí v režimu on-line

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22340%2F04%3A00011079" target="_blank" >RIV/60461373:22340/04:00011079 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    On-line Recognition of Metabolic State of Baker's Yeast Culture

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This paper presents the comparison of two approaches based on artificial intelligence techniques solving the task of on-line recognition of metabolic state of baker's yeast culture in a fed-batch cultivation. The first approach is represented by a knowledge-based system containing expert knowledge in the form of production rules. The other approach is based on the application of the fuzzy neural network paradigm enabling the automatic extraction of the recognition rules from experimental data. Performance of both approaches is discussed using results obtained from tests on experimental data from a laboratory cultivation unit.

  • Název v anglickém jazyce

    On-line Recognition of Metabolic State of Baker's Yeast Culture

  • Popis výsledku anglicky

    This paper presents the comparison of two approaches based on artificial intelligence techniques solving the task of on-line recognition of metabolic state of baker's yeast culture in a fed-batch cultivation. The first approach is represented by a knowledge-based system containing expert knowledge in the form of production rules. The other approach is based on the application of the fuzzy neural network paradigm enabling the automatic extraction of the recognition rules from experimental data. Performance of both approaches is discussed using results obtained from tests on experimental data from a laboratory cultivation unit.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    EI - Biotechnologie a bionika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Preprints on CD-ROM of 9th Intern. Symposium CAB 9

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Comité National d'Organisation du CAB9

  • Místo vydání

    Nancy

  • Místo konání akce

    Nancy

  • Datum konání akce

    29. 3. 2004

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku