Rozpoznávání metabolického stavu kultury pekařského droždí v režimu on-line
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22340%2F05%3A00014356" target="_blank" >RIV/60461373:22340/05:00014356 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
On-Line Recognition of Metabolic State of Baker's Yeast Culture.
Popis výsledku v původním jazyce
This paper presents the comparison of two approaches based on artificial intelligence techniques solving the task of on-line recognition of metabolic state of baker's yeast culture in a fed-batch cultivation. The first approach is represented by a knowledge-based system containing expert knowledge in the form of production rules. The other approach is based on the application of the fuzzy neural network paradigm enabling the automatic extraction of the recognition rules from experimental data. Performance of both approaches is discussed using results obtained from tests on experimental data from a laboratory cultivation unit.
Název v anglickém jazyce
On-Line Recognition of Metabolic State of Baker's Yeast Culture.
Popis výsledku anglicky
This paper presents the comparison of two approaches based on artificial intelligence techniques solving the task of on-line recognition of metabolic state of baker's yeast culture in a fed-batch cultivation. The first approach is represented by a knowledge-based system containing expert knowledge in the form of production rules. The other approach is based on the application of the fuzzy neural network paradigm enabling the automatic extraction of the recognition rules from experimental data. Performance of both approaches is discussed using results obtained from tests on experimental data from a laboratory cultivation unit.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
JD - Využití počítačů, robotika a její aplikace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proc. of 9th Int. Conf. Computer Appl. in Biotechnology
ISBN
0-08-044251-X
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
397-402
Název nakladatele
Elsevier Sci.Ltd.
Místo vydání
Oxford
Místo konání akce
Nancy
Datum konání akce
30. 3. 2004
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—