Smart Design for Potentiometric Detection
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22340%2F15%3A43900167" target="_blank" >RIV/60461373:22340/15:43900167 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1002/elan.201400553" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1002/elan.201400553</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1002/elan.201400553" target="_blank" >10.1002/elan.201400553</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Smart Design for Potentiometric Detection
Popis výsledku v původním jazyce
This new design of potentiometric sensor involves 4-mercaptophenylboronic acid (MPBA) evaporated onto a gold layer sputtered onto the surface of a plasticized poly(vinyl chloride) membrane based on a pH indicator. Fourier-transform infrared spectroscopyconfirms the presence of the pH indicator in close contact with the sputtered gold layer, and the covalent fixing of MPBA molecules onto this gold layer. The changes in pH resulting from the interaction between MBPA and the model saccharide (glucose) arereflected in the changes in the membrane capacitance and the potentiometric signal. The potentiometric sensor responds over the concentration range from 0.3 to 29.7mM glucose.
Název v anglickém jazyce
Smart Design for Potentiometric Detection
Popis výsledku anglicky
This new design of potentiometric sensor involves 4-mercaptophenylboronic acid (MPBA) evaporated onto a gold layer sputtered onto the surface of a plasticized poly(vinyl chloride) membrane based on a pH indicator. Fourier-transform infrared spectroscopyconfirms the presence of the pH indicator in close contact with the sputtered gold layer, and the covalent fixing of MPBA molecules onto this gold layer. The changes in pH resulting from the interaction between MBPA and the model saccharide (glucose) arereflected in the changes in the membrane capacitance and the potentiometric signal. The potentiometric sensor responds over the concentration range from 0.3 to 29.7mM glucose.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CG - Elektrochemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Electroanalysis
ISSN
1040-0397
e-ISSN
—
Svazek periodika
27
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
DE - Spolková republika Německo
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
713-719
Kód UT WoS článku
000351231900022
EID výsledku v databázi Scopus
—