Měření provozních veličin v cukrovarnictví: Měření hustoty kapalných směsí (část 2.).
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22340%2F18%3A43915666" target="_blank" >RIV/60461373:22340/18:43915666 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.cukr-listy.cz/on_line/2018/abs162-165.html" target="_blank" >http://www.cukr-listy.cz/on_line/2018/abs162-165.html</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Měření provozních veličin v cukrovarnictví: Měření hustoty kapalných směsí (část 2.).
Popis výsledku v původním jazyce
V příspěvku jsou popsány radiační a mikrovlnné hustoměry. U každého snímače je vysvětlen princip funkce a je popsáno uspořádání měřicího zařízení. Jsou uvedeny zásady pro montáž do technologické aparatury a jsou ukázány přednosti a nedostatky uvedených typů snímačů. V závěru jsou shrnuty možnosti použití jednotlivých typů hustoměrů.
Název v anglickém jazyce
Measurement of Process Variables in Sugar Industry: Density Measurement of Liquid Mixtures (Part 2)
Popis výsledku anglicky
This paper describes radiation and microwave density meters. The operating principle is explained for each sensor and arrangement of the measuring device is described. The principles of installation of the sensors in the technological apparatus are described and the advantages and disadvantages of these types of sensors are listed. The conclusion summarizes the possible applications of the individual types of density meters.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
20205 - Automation and control systems
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Listy cukrovarnické a řepařské
ISSN
1210-3306
e-ISSN
—
Svazek periodika
134
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
162-165
Kód UT WoS článku
000430488300009
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85046743669