Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Měření provozních veličin v cukrovarnictví: Měření hustoty kapalných směsí (část 2.).

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22340%2F18%3A43915666" target="_blank" >RIV/60461373:22340/18:43915666 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.cukr-listy.cz/on_line/2018/abs162-165.html" target="_blank" >http://www.cukr-listy.cz/on_line/2018/abs162-165.html</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Měření provozních veličin v cukrovarnictví: Měření hustoty kapalných směsí (část 2.).

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V příspěvku jsou popsány radiační a mikrovlnné hustoměry. U každého snímače je vysvětlen princip funkce a je popsáno uspořádání měřicího zařízení. Jsou uvedeny zásady pro montáž do technologické aparatury a jsou ukázány přednosti a nedostatky uvedených typů snímačů. V závěru jsou shrnuty možnosti použití jednotlivých typů hustoměrů.

  • Název v anglickém jazyce

    Measurement of Process Variables in Sugar Industry: Density Measurement of Liquid Mixtures (Part 2)

  • Popis výsledku anglicky

    This paper describes radiation and microwave density meters. The operating principle is explained for each sensor and arrangement of the measuring device is described. The principles of installation of the sensors in the technological apparatus are described and the advantages and disadvantages of these types of sensors are listed. The conclusion summarizes the possible applications of the individual types of density meters.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    20205 - Automation and control systems

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Listy cukrovarnické a řepařské

  • ISSN

    1210-3306

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    134

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    162-165

  • Kód UT WoS článku

    000430488300009

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85046743669