Měření provozních veličin v cukrovarnictví: Měření elektrolytické vodivosti kapalin.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22340%2F18%3A43915668" target="_blank" >RIV/60461373:22340/18:43915668 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.cukr-listy.cz/on_line/2018/abs220-223.html" target="_blank" >http://www.cukr-listy.cz/on_line/2018/abs220-223.html</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Měření provozních veličin v cukrovarnictví: Měření elektrolytické vodivosti kapalin.
Popis výsledku v původním jazyce
Článek uvádí přehled funkčních principů využívaných při provozním měření elektrické vodivosti kapalin. V první části jsou probrány teoretické základy vodivostních senzorů a poté měřicí metody a konstrukce provozních snímačů. Jsou to jednak kontaktní snímače se dvěma nebo čtyřmi elektrodami, jednak snímače bezelektrodové založené na indukčním principu. Závěrečná část kapitoly uvádí možnosti využití vodivostních snímačů při provozním měření.
Název v anglickém jazyce
Measurement of Process Variables in Sugar Industry: Measurement of Electrolytic Conductivity of Liquids
Popis výsledku anglicky
The paper presents an overview of the functional principles used in operational measurement of the electrical conductivity of liquids. The first part discusses the theoretical basis of conductivity sensors and describes the measurement methods and construction of sensors used for process measurement. These are contacting conductivity sensors with two or four electrodes, and electrodeless (toroidal) sensors based on the principle of magnetic induction. The final part of the chapter presents the possibilities of using conductivity sensors in operational measurement and gives examples of industrial sensors.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
20205 - Automation and control systems
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Listy cukrovarnické a řepařské
ISSN
1210-3306
e-ISSN
—
Svazek periodika
134
Číslo periodika v rámci svazku
5-6
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
220-223
Kód UT WoS článku
000432559300011
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85047314688