Nemléčný fermentovaný výrobek s přídavkem selenizovaných kultur a/nebo probiotických bakterií
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22340%2F22%3A43925730" target="_blank" >RIV/60461373:22340/22:43925730 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0036/uv036420.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0036/uv036420.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Nemléčný fermentovaný výrobek s přídavkem selenizovaných kultur a/nebo probiotických bakterií
Popis výsledku v původním jazyce
Technické řešení se týká nemléčného fermentovaného výrobku s přídavkem selenem-obohacených kultur bakterií mléčného kvašení (BMK) a/nebo probiotických bakterií. Tento výrobek neobsahuje mléko, a je tedy vhodný pro pacienty s laktosovou intolerancí, s alergií na mléčné bílkoviny a pro vegetariány a vegany.
Název v anglickém jazyce
Non-dairy fermented product with the addition of selenized cultures and/or probiotic bacteria
Popis výsledku anglicky
The technical solution relates to a non-dairy fermented product with the addition of selenium-enriched cultures of lactic acid bacteria (lactic acid bacteria) and/or probiotic bacteria. This product does not contain milk and is therefore suitable for patients with lactose intolerance, with an allergy to milk proteins and for vegetarians and vegans
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
—
OECD FORD obor
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/LTC20014" target="_blank" >LTC20014: Research of selenium-enriched lactic acid bacteria, bifidobacteria and yeasts and influence of low-pH stress exposure on their selenium biotransformation efficiency.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
PUV2022-40036
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.; Vysoká škola chemicko-technologická v Praze; Česká zemědělská univerzita v Praze,
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence