Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Does the pressure on increasing wages threaten the profitability of czech bakery?

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22810%2F18%3A43916221" target="_blank" >RIV/60461373:22810/18:43916221 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://acc-ern.tul.cz/archiv/PDF/ACC_2018_2_03.pdf" target="_blank" >https://acc-ern.tul.cz/archiv/PDF/ACC_2018_2_03.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Does the pressure on increasing wages threaten the profitability of czech bakery?

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This study describes the application of sensitivity analysis when determining the influence of wage growth on profitability of products made by a bakery in the Czech Republic. Sensitivity analysis of the profit was conducted for three best-selling products of the bakery: the loaf of bread, the roll and the bun using cost calculation of the products together with information about their sales and purchase prices of inputs in the production process in 2009 – 2017. The results of the study show that wage growth was not the factor with the greatest impact on profitability of any of the three products. The most significant factors linked with the three products were their selling prices and flour purchase prices. Furthermore, it was proved that wage growth did not threaten any of the analyzed products in terms of their profitability.

  • Název v anglickém jazyce

    Does the pressure on increasing wages threaten the profitability of czech bakery?

  • Popis výsledku anglicky

    This study describes the application of sensitivity analysis when determining the influence of wage growth on profitability of products made by a bakery in the Czech Republic. Sensitivity analysis of the profit was conducted for three best-selling products of the bakery: the loaf of bread, the roll and the bun using cost calculation of the products together with information about their sales and purchase prices of inputs in the production process in 2009 – 2017. The results of the study show that wage growth was not the factor with the greatest impact on profitability of any of the three products. The most significant factors linked with the three products were their selling prices and flour purchase prices. Furthermore, it was proved that wage growth did not threaten any of the analyzed products in terms of their profitability.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50202 - Applied Economics, Econometrics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    ACC Journal

  • ISSN

    1803-9782

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    24

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    32-39

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus