Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Závěrečná zpráva o výsledku : Metoda na stanovení "vypíratelnosti", gluten-indexu a obsahu mokrého lepku v pšeničné mouce.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A_____%2F99%3A1_2_587" target="_blank" >RIV/60461373:_____/99:1_2_587 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Závěrečná zpráva o výsledku : Metoda na stanovení "vypíratelnosti", gluten-indexu a obsahu mokrého lepku v pšeničné mouce.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byla vypracována modifikace standardní pekařské metody ICC 155, AACC 38-12, využívající přístroje Glutomatic, která co nejvíce simuluje principy Martinova procesu výroby pšeničného škrobu. Metoda byla validována, byl vypracován standardní operační postup. Metoda je určena výrobcům pšeničného škrobu pro hodnocení technologické jakosti nakupovaných pšeničných mouk. Dále je využitelná v mlýnském průmyslu při výrobě mouk nabízených ke zpracování ve škrobárnách a u pěstitelů obilovin k hodnocení pšeničných odrůd určených pro škrobárenské zpracování. Jde o původní metodu vypracovanou v rámci řešení projektu, která nebyla dosud v praxi využívána.

  • Název v anglickém jazyce

    Final report on result: methods of determination of "washability" gluten-index and content of wet gluten in wheat flour

  • Popis výsledku anglicky

    Final report on result: methods of determination of "washability" gluten-index and content of wet gluten in wheat flour

Klasifikace

  • Druh

    V<sub>x</sub> - Nezařazeno - Výzkumná zpráva obsahující utajované informace (takový výsledek lze do RIV vložit pouze v případě, že zpráva obsahuje utajované informace a pole R12 = U), nebo souhrnná výzkumná zpráva

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EP7203" target="_blank" >EP7203: Technologická kvalita pšeničných mouk jako jeden z rozhodujících faktorů rozvoje a modernizace výroby pšeničného škrobu v ČR</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    1999

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Počet stran výsledku

    33

  • Místo vydání

    Praha 6

  • Název nakladatele resp. objednatele

    Ministerstvo zemědělství

  • Verze