Bioactive phenols in algae: The application of pressurized-liquid and solid-phase extraction techniques
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61388971%3A_____%2F10%3A00340879" target="_blank" >RIV/61388971:_____/10:00340879 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/70883521:28110/10:63509519
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Bioactive phenols in algae: The application of pressurized-liquid and solid-phase extraction techniques
Popis výsledku v původním jazyce
A new extraction technique based on the off-line combination of pressurized-liquid with solid-phase extraction (PLE?SPE) is described. The method was used for the extraction of bioactive phenolic compounds from two freshwater microalgae (Anabaena doliolum, Spongiochloris spongiosa) and from food products of marine macroalgae Porphyra tenera (nori) and Undaria pinnatifida (wakame). The analyses showed that the freshwater algae and marine algal products contained sub-microgram or microgram level of phenolics per gram of lyophilized sample. In addition, the total phenol content (Folin?Ciocalteu assay) and antioxidant activity (TEAC assay, Trolox equivalent antioxidant capacity assay) of the PLE?SPE extracts were determined and discussed
Název v anglickém jazyce
Bioactive phenols in algae: The application of pressurized-liquid and solid-phase extraction techniques
Popis výsledku anglicky
A new extraction technique based on the off-line combination of pressurized-liquid with solid-phase extraction (PLE?SPE) is described. The method was used for the extraction of bioactive phenolic compounds from two freshwater microalgae (Anabaena doliolum, Spongiochloris spongiosa) and from food products of marine macroalgae Porphyra tenera (nori) and Undaria pinnatifida (wakame). The analyses showed that the freshwater algae and marine algal products contained sub-microgram or microgram level of phenolics per gram of lyophilized sample. In addition, the total phenol content (Folin?Ciocalteu assay) and antioxidant activity (TEAC assay, Trolox equivalent antioxidant capacity assay) of the PLE?SPE extracts were determined and discussed
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EE - Mikrobiologie, virologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GA525%2F07%2F0338" target="_blank" >GA525/07/0338: Isoflavony v řasách a sinicích</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis
ISSN
0731-7085
e-ISSN
—
Svazek periodika
51
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
NL - Nizozemsko
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
000271309700018
EID výsledku v databázi Scopus
—