Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Chemical characterization and immunomodulatory properties of polysaccharides isolated from probiotic Lactobacillus casei LOCK 0919

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61388971%3A_____%2F16%3A00467109" target="_blank" >RIV/61388971:_____/16:00467109 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1093/glycob/cww047" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1093/glycob/cww047</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1093/glycob/cww047" target="_blank" >10.1093/glycob/cww047</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Chemical characterization and immunomodulatory properties of polysaccharides isolated from probiotic Lactobacillus casei LOCK 0919

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The Lactobacillus casei strain, LOCK 0919, is intended for the dietary management of food allergies and atopic dermatitis (LATOPIC(A (R)) BIOMED). The use of a probiotic to modulate immune responses is an interesting strategy for solving imbalance problems of gut microflora that may lead to various disorders. However, the exact bacterial signaling mechanisms underlying such modulations are still far from being understood. Here, we investigated variations in the chemical compositions and immunomodulatory properties of the polysaccharides (PS), L919/A and L919/B, which are produced by L. casei LOCK 0919. By virtue of their chemical features, such PS can modulate the immune responses to third-party antigens. Our results revealed that L919/A and L919/B could both modulate the immune response to Lactobacillus planatarum WCFS1, but only L919/B could alter the response of THP-1 cells (in terms of tumor necrosis factor alpha production) to L. planatarum WCFS1 and Escherichia coli Nissle 1917. The comprehensive immunochemical characterization is crucial for the understanding of the biological function as well as of the bacteria-host and bacteria-bacteria cross-talk.

  • Název v anglickém jazyce

    Chemical characterization and immunomodulatory properties of polysaccharides isolated from probiotic Lactobacillus casei LOCK 0919

  • Popis výsledku anglicky

    The Lactobacillus casei strain, LOCK 0919, is intended for the dietary management of food allergies and atopic dermatitis (LATOPIC(A (R)) BIOMED). The use of a probiotic to modulate immune responses is an interesting strategy for solving imbalance problems of gut microflora that may lead to various disorders. However, the exact bacterial signaling mechanisms underlying such modulations are still far from being understood. Here, we investigated variations in the chemical compositions and immunomodulatory properties of the polysaccharides (PS), L919/A and L919/B, which are produced by L. casei LOCK 0919. By virtue of their chemical features, such PS can modulate the immune responses to third-party antigens. Our results revealed that L919/A and L919/B could both modulate the immune response to Lactobacillus planatarum WCFS1, but only L919/B could alter the response of THP-1 cells (in terms of tumor necrosis factor alpha production) to L. planatarum WCFS1 and Escherichia coli Nissle 1917. The comprehensive immunochemical characterization is crucial for the understanding of the biological function as well as of the bacteria-host and bacteria-bacteria cross-talk.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Glycobiology

  • ISSN

    0959-6658

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    26

  • Číslo periodika v rámci svazku

    9

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    1014-1024

  • Kód UT WoS článku

    000386049500013

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-84990986107