Vše
Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Heat capacities of N-acetyl amides of glycine, L-alanine, L-valine, L-isoleucine, and L-leucine

Identifikátory výsledku

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Heat capacities of N-acetyl amides of glycine, L-alanine, L-valine, L-isoleucine, and L-leucine

  • Popis výsledku v původním jazyce

    As a follow-up to our effort to establish reliable thermodynamic data for amino acids, the heat capacity and phase behavior are reported for N-acetyl glycine amide (CAS RN: 2620-63-5), N-acetyl-L-alanine amide (CAS RN: 15962-47-7), N-acetyl-L-valine amide (CAS RN: 37933-88-3), N-acetyl-L-isoleucine amide (CAS RN: 56711-06-9), and N-acetyl-L-leucine amide (CAS RN: 28529-34-2). Prior to heat capacity measurement, thermogravimetric analysis and X-ray powder diffraction were performed to determine decomposition temperatures and initial crystal structures, respectively. The crystal heat capacities of the five N-acetyl amino acid amides were measured by Tian–Calvet calorimetry in the temperature interval (266–350 K), by power compensation DSC in the temperature interval (216–471 K), and by relaxation (heat-pulse) calorimetry in the temperature interval (2–268 K). As a result, reference heat capacities and thermodynamic functions for the crystalline phase from 0 K up to 470 K were developed.

  • Název v anglickém jazyce

    Heat capacities of N-acetyl amides of glycine, L-alanine, L-valine, L-isoleucine, and L-leucine

  • Popis výsledku anglicky

    As a follow-up to our effort to establish reliable thermodynamic data for amino acids, the heat capacity and phase behavior are reported for N-acetyl glycine amide (CAS RN: 2620-63-5), N-acetyl-L-alanine amide (CAS RN: 15962-47-7), N-acetyl-L-valine amide (CAS RN: 37933-88-3), N-acetyl-L-isoleucine amide (CAS RN: 56711-06-9), and N-acetyl-L-leucine amide (CAS RN: 28529-34-2). Prior to heat capacity measurement, thermogravimetric analysis and X-ray powder diffraction were performed to determine decomposition temperatures and initial crystal structures, respectively. The crystal heat capacities of the five N-acetyl amino acid amides were measured by Tian–Calvet calorimetry in the temperature interval (266–350 K), by power compensation DSC in the temperature interval (216–471 K), and by relaxation (heat-pulse) calorimetry in the temperature interval (2–268 K). As a result, reference heat capacities and thermodynamic functions for the crystalline phase from 0 K up to 470 K were developed.

Klasifikace

  • Druh

    Jimp - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10404 - Polymer science

Návaznosti výsledku

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Molecules

  • ISSN

    1420-3049

  • e-ISSN

    1420-3049

  • Svazek periodika

    28

  • Číslo periodika v rámci svazku

    14

  • Stát vydavatele periodika

    CH - Švýcarská konfederace

  • Počet stran výsledku

    14

  • Strana od-do

    5440

  • Kód UT WoS článku

    001038889400001

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85166249687

Základní informace

Druh výsledku

Jimp - Článek v periodiku v databázi Web of Science

Jimp

OECD FORD

Polymer science

Rok uplatnění

2023