Bezlepkové recepty - Jáhlový nákyp, Boloňské špagety s čočkou, Cizrna na kari s rýží, Rýžové těstoviny s krůtím prsem, Bezlepkový jablečný štrúdl s mandlemi a rozinkami
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61988987%3A17110%2F21%3AA22029EE" target="_blank" >RIV/61988987:17110/21:A22029EE - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.vyzivaspol.cz/casopis-vyziva-a-potraviny/e-casopisy/" target="_blank" >https://www.vyzivaspol.cz/casopis-vyziva-a-potraviny/e-casopisy/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Bezlepkové recepty - Jáhlový nákyp, Boloňské špagety s čočkou, Cizrna na kari s rýží, Rýžové těstoviny s krůtím prsem, Bezlepkový jablečný štrúdl s mandlemi a rozinkami
Popis výsledku v původním jazyce
Nutriční hodnocení obilovin, pseudoobilovin, luštěnin a výrobků z těchto potravin a jejich využití v bezlepkové stravě. Bezlepkové recepty byly vytvořeny v rámci SGS06 LF 2019-2020 Nutriční hodnocení obilovin, pseudoobilovin, luštěnin a výrobků z těchto potravin a jejich využití v bezlepkové stravě. Hlavní řešitel projektu: Mgr. Karin Petřeková, Ph.D., Ústav fyziologie a patofyziologie LF OU, významné přispění při tvorbě receptů: spoluřešitelé a studenti oboru Nutriční terapeut LF OU.
Název v anglickém jazyce
Gluten-free recipes - Millet pudding, Spaghetti bolognese with lentils, Chickpea curry with rice, Rice pasta with turkey breast, Gluten-free apple strudel with almonds and raisins
Popis výsledku anglicky
Nutritional evaluation of cereals, pseudo-cereals, legumes and products from these foods and their use in a gluten-free diet. Gluten-free recipes were created within SGS06 LF 2019-2020 Nutritional evaluation of cereals, pseudo-cereals, legumes and products from these foods and their use in gluten-free diet. Main researcher of the project: Mgr. Karin Petřeková, Ph.D., Department of Physiology and Pathophysiology, Faculty of Medicine, University of Ostrava, co-researcher and co-researchers and students of the field of Nutritional Therapist, Faculty of Medicine, University of Ostrava.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů