Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Consumer in the European Union and Dual Food Quality

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989100%3A27350%2F18%3A10239986" target="_blank" >RIV/61989100:27350/18:10239986 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Consumer in the European Union and Dual Food Quality

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Free movement of safe and full-fledged food is a necessary characteristic of internal market; it contributes to health and well-being of citizens as well as to their social and economic interests. The problem with different food quality usually relates to the countries in the Eastern part of the EU. The consumers of those countries complain that quality of some products is lower in their country than quality of the same brands and the same producer is abroad. Studies provided in the food field and focusing on its quality really confirm that seemingly similar products are sold in the EU market differing by its content by individual country though; consumers are not able to defend themselves against such producers&apos; acting. The article analyses the legislative regulations related to the food right and consumer protection in the EU and in the Czech Republic as it comes to food field, deals with dual food quality and considers the ways and possible solutions how to fight against it by current valid acts or new regulations.

  • Název v anglickém jazyce

    Consumer in the European Union and Dual Food Quality

  • Popis výsledku anglicky

    Free movement of safe and full-fledged food is a necessary characteristic of internal market; it contributes to health and well-being of citizens as well as to their social and economic interests. The problem with different food quality usually relates to the countries in the Eastern part of the EU. The consumers of those countries complain that quality of some products is lower in their country than quality of the same brands and the same producer is abroad. Studies provided in the food field and focusing on its quality really confirm that seemingly similar products are sold in the EU market differing by its content by individual country though; consumers are not able to defend themselves against such producers&apos; acting. The article analyses the legislative regulations related to the food right and consumer protection in the EU and in the Czech Republic as it comes to food field, deals with dual food quality and considers the ways and possible solutions how to fight against it by current valid acts or new regulations.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50204 - Business and management

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 4th International Conference on European Integration 2018 : ICEI 2018 : May 17-18, 2018, Ostrava, Czech Republic. 1st part

  • ISBN

    978-80-248-4169-4

  • ISSN

    2571-029X

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    712-719

  • Název nakladatele

    VŠB - Technical University of Ostrava

  • Místo vydání

    Ostrava

  • Místo konání akce

    Ostrava

  • Datum konání akce

    17. 5. 2018

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku