Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Losses from the poor quality in the food industry

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989100%3A27510%2F15%3A86096260" target="_blank" >RIV/61989100:27510/15:86096260 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Losses from the poor quality in the food industry

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The quality is an important part of the functioning company and also of the functioning society; it is the one of the essential attribute of the competitiveness. The quality management based on standards, certifications and own effort to continual quality improving become in today's world for the advanced food factories the commonplace. The aim of this paper is the application of essential theoretical knowledge from economics and quality management to the practical product analysis in the food industry.Here is used the analogical approach to the quality and the costs as in the automotive industry. The paper deals with the weight example of the selected foodstuff in the market and with the economic impacts of the weight deviations. The dairy industry in the Czech Republic is a stabilized branch, but with the decrease of the variability in the foodstuff production would be better not only the competitiveness of each dairy company, but also would be decrease in wasting of foodstuff and s

  • Název v anglickém jazyce

    Losses from the poor quality in the food industry

  • Popis výsledku anglicky

    The quality is an important part of the functioning company and also of the functioning society; it is the one of the essential attribute of the competitiveness. The quality management based on standards, certifications and own effort to continual quality improving become in today's world for the advanced food factories the commonplace. The aim of this paper is the application of essential theoretical knowledge from economics and quality management to the practical product analysis in the food industry.Here is used the analogical approach to the quality and the costs as in the automotive industry. The paper deals with the weight example of the selected foodstuff in the market and with the economic impacts of the weight deviations. The dairy industry in the Czech Republic is a stabilized branch, but with the decrease of the variability in the foodstuff production would be better not only the competitiveness of each dairy company, but also would be decrease in wasting of foodstuff and s

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    AE - Řízení, správa a administrativa

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    International Journal of Engineering Researches and Management Studies

  • ISSN

    2394-7659

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2

  • Číslo periodika v rámci svazku

    9

  • Stát vydavatele periodika

    IN - Indická republika

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    132-142

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus