Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Možnosti energetického využití vybraných potravinářských odpadů termickými redukčními procesy

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989100%3A27710%2F11%3A86077641" target="_blank" >RIV/61989100:27710/11:86077641 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Možnosti energetického využití vybraných potravinářských odpadů termickými redukčními procesy

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Zpracování a likvidace odpadů z potravinářských výrob je důležitou oblastí celkové potravinářské produkce. V souvislosti s různými zdroji surovin i použitých technologických postupů se složení odpadů z jednotlivých potravinářských výrob značně liší, proto jsou i následné postupy jejich využití mnohdy velmi rozdílné. Tento příspěvek prezentuje úvodní laboratorní experimenty pyrolýzy a zplyňování vybraných potravinářských odpadů, se zaměřením na složení plynných produktů těchto procesů, možnosti využití tuhého zbytku, materiálovou bilanci a energetickou náročnost procesů.

  • Název v anglickém jazyce

    Possibilities of energetic use of selected food wastes by thermal reduction processes

  • Popis výsledku anglicky

    Treatment and disposal of wastes from food production is an important area of the total food production. In connection with the various sources of raw materials and technological processes applied to the composition of the waste from food production varies considerably, and therefore follow the procedures they use are often very different. This paper presents the initial laboratory experiments of pyrolysis and gasification of selected food waste, focusing on the composition of gaseous products of theseprocesses, utilization of solid residue, material balance and process energy.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    JE - Nejaderná energetika, spotřeba a užití energie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Odpadové fórum 2011, 6. ročník česko-slovenského symposia, Výsledky výzkumu a vývoje pro odpadové hospodářství

  • ISBN

    978-80-85990-18-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    51-60

  • Název nakladatele

    CEMC-České ekologické manažerské centrum

  • Místo vydání

    Kouty nad Desnou

  • Místo konání akce

    Kouty nad Desnou, hotel Dlouhé Stráně

  • Datum konání akce

    13. 4. 2011

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku