Monitorování glukózy - nový přístup k určení glykemického indexu potravin.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15110%2F06%3A00003126" target="_blank" >RIV/61989592:15110/06:00003126 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Continuous Glucose Monitoring - A Novel Approach to the Determination of the Glycaemic Index of Foods (DEGIF 1); Determination of the Glycaemic Index of Foods by Means of the CGMS
Popis výsledku v původním jazyce
The glycaemic index (GI) is a measure of the food power to raise plasma glucose (PG) concentration after a meal. For its determination, classical methods register the development og glucose concentration in capillary plasma or whole blood. The aim of this prospective open-label trial was to compare the GI of selected foods obtained by means of the Continuous Glucose Monitoring System (CGMS) (Minimed Medtronic, Northridge, USA) which has not been applied for this purpose until now, with the respective GIdetermined by a conventional method using the Glucometer Advance System (GAS) (Hypoguard, Woodbridge, United Kingdom), and to assess the advantages of each approach.
Název v anglickém jazyce
Continuous Glucose Monitoring - A Novel Approach to the Determination of the Glycaemic Index of Foods (DEGIF 1); Determination of the Glycaemic Index of Foods by Means of the CGMS
Popis výsledku anglicky
The glycaemic index (GI) is a measure of the food power to raise plasma glucose (PG) concentration after a meal. For its determination, classical methods register the development og glucose concentration in capillary plasma or whole blood. The aim of this prospective open-label trial was to compare the GI of selected foods obtained by means of the Continuous Glucose Monitoring System (CGMS) (Minimed Medtronic, Northridge, USA) which has not been applied for this purpose until now, with the respective GIdetermined by a conventional method using the Glucometer Advance System (GAS) (Hypoguard, Woodbridge, United Kingdom), and to assess the advantages of each approach.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
FB - Endokrinologie, diabetologie, metabolismus, výživa
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/NR7825" target="_blank" >NR7825: Stanovení glykemického indexu potravin u zdravých osob a u diabetiků 1. a 2. typu.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Experimental and Clinical Endocrinology & Diabetes
ISSN
0947-7349
e-ISSN
—
Svazek periodika
144
Číslo periodika v rámci svazku
12
Stát vydavatele periodika
DE - Spolková republika Německo
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
68-74
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—