Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Monitorování glukózy - nový přístup k určení glykemického indexu potravin.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15110%2F06%3A00003126" target="_blank" >RIV/61989592:15110/06:00003126 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Continuous Glucose Monitoring - A Novel Approach to the Determination of the Glycaemic Index of Foods (DEGIF 1); Determination of the Glycaemic Index of Foods by Means of the CGMS

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The glycaemic index (GI) is a measure of the food power to raise plasma glucose (PG) concentration after a meal. For its determination, classical methods register the development og glucose concentration in capillary plasma or whole blood. The aim of this prospective open-label trial was to compare the GI of selected foods obtained by means of the Continuous Glucose Monitoring System (CGMS) (Minimed Medtronic, Northridge, USA) which has not been applied for this purpose until now, with the respective GIdetermined by a conventional method using the Glucometer Advance System (GAS) (Hypoguard, Woodbridge, United Kingdom), and to assess the advantages of each approach.

  • Název v anglickém jazyce

    Continuous Glucose Monitoring - A Novel Approach to the Determination of the Glycaemic Index of Foods (DEGIF 1); Determination of the Glycaemic Index of Foods by Means of the CGMS

  • Popis výsledku anglicky

    The glycaemic index (GI) is a measure of the food power to raise plasma glucose (PG) concentration after a meal. For its determination, classical methods register the development og glucose concentration in capillary plasma or whole blood. The aim of this prospective open-label trial was to compare the GI of selected foods obtained by means of the Continuous Glucose Monitoring System (CGMS) (Minimed Medtronic, Northridge, USA) which has not been applied for this purpose until now, with the respective GIdetermined by a conventional method using the Glucometer Advance System (GAS) (Hypoguard, Woodbridge, United Kingdom), and to assess the advantages of each approach.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    FB - Endokrinologie, diabetologie, metabolismus, výživa

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/NR7825" target="_blank" >NR7825: Stanovení glykemického indexu potravin u zdravých osob a u diabetiků 1. a 2. typu.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Experimental and Clinical Endocrinology & Diabetes

  • ISSN

    0947-7349

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    144

  • Číslo periodika v rámci svazku

    12

  • Stát vydavatele periodika

    DE - Spolková republika Německo

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    68-74

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus