Charakteristika izolátů S. epidermidis pocházejících z mléčných výrobků
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15110%2F09%3A00005859" target="_blank" >RIV/61989592:15110/09:00005859 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00027162:_____/09:#0000515
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Charakteristika izolátů S. epidermidis pocházejících z mléčných výrobků
Popis výsledku v původním jazyce
Syrové kravské mléko může být zdrojem potenciálně patogenních bakterií, jako je např. biofilm pozitivní Staphylococcus epidermis. Z výsledků vyplynulo, že kontaminace výrobků byla způsobena především kmeny, které neměly schopnost tvořit biofilm. Tyto kmeny mohly pocházet z kontaktních povrchů technologických zařízení a mohly být součástí lokální mikroflóry mlékárny.
Název v anglickém jazyce
Characteristics of Staphylococcus epidermidis isolates originated from the milk products
Popis výsledku anglicky
Raw cow milk can be source of bacteria with pathogenic potential as a biofilm positive Staphylococcus epidermidis. Contamination of the milk products was therefore largely caused by strains, with no ability of biofilm formation and these strains could originale from technological surfaces as a part of a local microflora of the dairy.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EE - Mikrobiologie, virologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Veterinářství
ISSN
0506-8231
e-ISSN
—
Svazek periodika
59
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—