Druhová identifikace patogenních kvasinek založená na analýze teploty tání produktů fingerprintingu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15110%2F09%3A00009820" target="_blank" >RIV/61989592:15110/09:00009820 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Druhová identifikace patogenních kvasinek založená na analýze teploty tání produktů fingerprintingu
Popis výsledku v původním jazyce
Hlavním cílem této práce bylo uzpůsobit metodu McRAPD, založenou na analýze tání RAPD produktů, pro rutinní druhovou identifikaci patogenních kvasinek, které se mohou lišit v citlivosti k antimykotikům. Také byla testována použitelnost McRAPD pro vnitrodruhovou typizaci kvasinek ve srovnání s karyotypizací izolátů pomocí PFGE.
Název v anglickém jazyce
Pathogenic Yeast Species Identification Based on Analysis of Melting Temperature of Fingerprinting Productsof Fingerprinting Products
Popis výsledku anglicky
Tayloring the McRAPD technique, based on melting analysis of RAPD products, to routine species identification of pathogenic yeasts, which vary frequently in their susceptibilities to antifungal agents, was the main aim of this work. Also the McRAPD capability of intraspecies typing of yeasts was tested in comparison to karyotyping of isolates using PFGE.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
EB - Genetika a molekulární biologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/NR8365" target="_blank" >NR8365: Druhová identifikace patogenních kvasinek založená na analýze teploty tání produktů fingerprintingu</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů