Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

PCR-fingerprinting as a method for identification of Saccharomyces yeasts isolated from various Moravian musts

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F11%3APU94886" target="_blank" >RIV/00216305:26310/11:PU94886 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    PCR-fingerprinting as a method for identification of Saccharomyces yeasts isolated from various Moravian musts

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In this study, we used PCR fingerprinting method for identification of Saccharomyces genus. In order to species identification, we used and compared 3 microsatelite primers (GTG)5, (GAG)5, (GAC)5 and M13 phage. We identified 40 different collection yeaststrains of Saccharomyces genus (from Collection of Yeasts Bratislava CCY) and yeasts isolated from South Moravian musts. We have chosen 2 regions (Velké Pavlovice and Ivaň) and 3 various musts production; conventional, ecological and integrated. Together, we characterized 82 wine yeasts of Saccharomyces genus.

  • Název v anglickém jazyce

    PCR-fingerprinting as a method for identification of Saccharomyces yeasts isolated from various Moravian musts

  • Popis výsledku anglicky

    In this study, we used PCR fingerprinting method for identification of Saccharomyces genus. In order to species identification, we used and compared 3 microsatelite primers (GTG)5, (GAG)5, (GAC)5 and M13 phage. We identified 40 different collection yeaststrains of Saccharomyces genus (from Collection of Yeasts Bratislava CCY) and yeasts isolated from South Moravian musts. We have chosen 2 regions (Velké Pavlovice and Ivaň) and 3 various musts production; conventional, ecological and integrated. Together, we characterized 82 wine yeasts of Saccharomyces genus.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    EI - Biotechnologie a bionika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů