Isothiocyanate from Broccoli, Sulforaphane, and Its Properties
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15110%2F19%3A73588646" target="_blank" >RIV/61989592:15110/19:73588646 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.liebertpub.com/doi/full/10.1089/jmf.2018.0024" target="_blank" >https://www.liebertpub.com/doi/full/10.1089/jmf.2018.0024</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1089/jmf.2018.0024" target="_blank" >10.1089/jmf.2018.0024</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Isothiocyanate from Broccoli, Sulforaphane, and Its Properties
Popis výsledku v původním jazyce
Sulforaphane is an isothiocyanate occurring in stored form as glucoraphanin in cruciferous vegetables such as cabbage, cauliflower, and kale, and at high levels in broccoli especially in broccoli sprouts. Glucoraphanin requires the plant enzyme myrosinase for converting it into sulforaphane. Sulforaphane is metabolized through mercapturic acid pathway, being conjugated with glutathione and undergoes further biotransformation, yielding metabolites. Sulforaphane is extensively investigated and is in the interest in medicine for its health benefits. It has been shown that sulforaphane may protect against various types of cancer, may also decrease the risk of cardiovascular disease, and help in autism and osteoporosis. Our review offers a short summary of interesting properties of sulforaphane. Both the in vitro and in vivo methods/models and clinical studies are mentioned.
Název v anglickém jazyce
Isothiocyanate from Broccoli, Sulforaphane, and Its Properties
Popis výsledku anglicky
Sulforaphane is an isothiocyanate occurring in stored form as glucoraphanin in cruciferous vegetables such as cabbage, cauliflower, and kale, and at high levels in broccoli especially in broccoli sprouts. Glucoraphanin requires the plant enzyme myrosinase for converting it into sulforaphane. Sulforaphane is metabolized through mercapturic acid pathway, being conjugated with glutathione and undergoes further biotransformation, yielding metabolites. Sulforaphane is extensively investigated and is in the interest in medicine for its health benefits. It has been shown that sulforaphane may protect against various types of cancer, may also decrease the risk of cardiovascular disease, and help in autism and osteoporosis. Our review offers a short summary of interesting properties of sulforaphane. Both the in vitro and in vivo methods/models and clinical studies are mentioned.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
30104 - Pharmacology and pharmacy
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
JOURNAL OF MEDICINAL FOOD
ISSN
1096-620X
e-ISSN
—
Svazek periodika
22
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
US - Spojené státy americké
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
121-126
Kód UT WoS článku
000448559800001
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85061287301