Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Amine oxidase based biosensor for histamine detection

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15310%2F00%3A00001152" target="_blank" >RIV/61989592:15310/00:00001152 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Amine oxidase based biosensor for histamine detection

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This work reports on the development and optimization of amperometric biosensors based on the enyzme amine oxidase (AO) for the detection of histamine, a well-known biomarker for food freshness. Biosensor characteristics were evaluated in a flow injection (FI) analysis line, operated at +200 mV (vs. Ag/AgCl/0.1 M KCl). Two different biosensor designs were considered, one based on adsorbed AO on graphite electrodes, the detection being based on a direct electron transfer (DET) mechanism, whereas the second one based on a Os-bipyridine modified redox polymer using a mediated electron transfer (MET) pathway. Both electrode designs were able to detect histamine in mM range, however, the [osmium(4,4´-dimethylbipyridine)2Cl]+/2+ complexed with poly(1-vinylimidazole) (PVI13-dmeOs) based electrodes showed superior characteristics with regard to stability, selectivity and linear range. These electrodes were characterized by a detection limit of 2.2 mM (calculated as three times the signal-to-no

  • Název v anglickém jazyce

    Amine oxidase based biosensor for histamine detection

  • Popis výsledku anglicky

    This work reports on the development and optimization of amperometric biosensors based on the enyzme amine oxidase (AO) for the detection of histamine, a well-known biomarker for food freshness. Biosensor characteristics were evaluated in a flow injection (FI) analysis line, operated at +200 mV (vs. Ag/AgCl/0.1 M KCl). Two different biosensor designs were considered, one based on adsorbed AO on graphite electrodes, the detection being based on a direct electron transfer (DET) mechanism, whereas the second one based on a Os-bipyridine modified redox polymer using a mediated electron transfer (MET) pathway. Both electrode designs were able to detect histamine in mM range, however, the [osmium(4,4´-dimethylbipyridine)2Cl]+/2+ complexed with poly(1-vinylimidazole) (PVI13-dmeOs) based electrodes showed superior characteristics with regard to stability, selectivity and linear range. These electrodes were characterized by a detection limit of 2.2 mM (calculated as three times the signal-to-no

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA203%2F97%2F0097" target="_blank" >GA203/97/0097: Molekulární, strukturní a fyziologické vlastnosti rostlinných aminoxidas a cytokininoxidas</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2000

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Electroanalysis

  • ISSN

    1040-0397

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    12

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    XX - osoby bez státní příslušnosti

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus