Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The development of biosensor for the determination of amylase activity

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15310%2F02%3A00001687" target="_blank" >RIV/61989592:15310/02:00001687 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The development of biosensor for the determination of amylase activity

  • Popis výsledku v původním jazyce

    a-Amylase (EC 3.2.1.1) catalyze the hydrolysis of starch to a significant extent resulting in the release of maltose. Determination of serum a-amylase activity is a procedure widely used, for example, in clinical medicine for the diagnosis of acute pancreatitis. The procedures most frequently used to determine a-amylase activity are either amyloclastic or saccharogenic (MAZZUCHIN et al., 1973). The former is based on the starch-iodine reaction and the latter on the formation of reducing sugars, measuredas maltose or glucose equivalents. Biosensor determination of maltose is based on an oxygen Clark type electrode equipped with a suitable enzymatic membrane (FILIPIAK et al.,1996). This membrane can be obtained by immobilization of the enzymes hydrolysing maltose (a-glucosidase) to glucose, which is determined using an oxygen electrode with the glucose oxidase membrane. The new method of determination of ?-amylase activity is based on determination of produced maltose using the Clark el

  • Název v anglickém jazyce

    The development of biosensor for the determination of amylase activity

  • Popis výsledku anglicky

    a-Amylase (EC 3.2.1.1) catalyze the hydrolysis of starch to a significant extent resulting in the release of maltose. Determination of serum a-amylase activity is a procedure widely used, for example, in clinical medicine for the diagnosis of acute pancreatitis. The procedures most frequently used to determine a-amylase activity are either amyloclastic or saccharogenic (MAZZUCHIN et al., 1973). The former is based on the starch-iodine reaction and the latter on the formation of reducing sugars, measuredas maltose or glucose equivalents. Biosensor determination of maltose is based on an oxygen Clark type electrode equipped with a suitable enzymatic membrane (FILIPIAK et al.,1996). This membrane can be obtained by immobilization of the enzymes hydrolysing maltose (a-glucosidase) to glucose, which is determined using an oxygen electrode with the glucose oxidase membrane. The new method of determination of ?-amylase activity is based on determination of produced maltose using the Clark el

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    18th Joint Congress of the Czech and Slovak Societies for Biochemistry and Molecular Biology

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    410

  • Strana od-do

    148

  • Název nakladatele

    Slovenská spoločnosť pre biochémiu a molekulárnu biológiu

  • Místo vydání

    Bratislava

  • Místo konání akce

    Stará Lesná

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku