Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Změny v množství dostupné vinné DNA v průběhu přípravy vína

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15310%2F06%3A00003071" target="_blank" >RIV/61989592:15310/06:00003071 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Changes in the amount of available grapevine DNA during vinification

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In this paper, we attempted to challenge common view that grapevine DNA is either released in low amounts from grapes or completely lost during vinification. We followed concentration of grapevine DNA by PicoGreen fluorimetry and by quantitative PCR withTaqMan probe in samples obtained during vinifications of wines from four grapevine varieties: white wines Welsh Riesling and Frühroter Veltliner, rosé wine Saint Laurent, and red wine Blaufrankisch.We found that amount of DNA extracted depends on DNA extraction method, grapevine variety, vinification process, and timing of sampling. Based on our data, tens of genome equivalents of grapevine DNA can be extracted from a single wine bottle. Thus, DNA profiling might be possible even from wine

  • Název v anglickém jazyce

    Changes in the amount of available grapevine DNA during vinification

  • Popis výsledku anglicky

    In this paper, we attempted to challenge common view that grapevine DNA is either released in low amounts from grapes or completely lost during vinification. We followed concentration of grapevine DNA by PicoGreen fluorimetry and by quantitative PCR withTaqMan probe in samples obtained during vinifications of wines from four grapevine varieties: white wines Welsh Riesling and Frühroter Veltliner, rosé wine Saint Laurent, and red wine Blaufrankisch.We found that amount of DNA extracted depends on DNA extraction method, grapevine variety, vinification process, and timing of sampling. Based on our data, tens of genome equivalents of grapevine DNA can be extracted from a single wine bottle. Thus, DNA profiling might be possible even from wine

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1K04104" target="_blank" >1K04104: UP-Drábek: Typizace degradované DNA bezu černého (Sambucus nigra) a révy vinné (Vitis vinifera) pomocí molekulárně genetických metod</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the AMPELOS 2006 International Symposium on the evaluation and exploitation of grapes of corresponding terroir through winemaking and commercialization of wines

  • ISBN

    960-89228-0-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    240

  • Strana od-do

    23-26

  • Název nakladatele

    Heliotopos Conferences Ltd.

  • Místo vydání

    Athens, Greece

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku