Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv technologie zpracování hroznů na obsah resveratrolu a jiných fenolických látek

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F04%3A00003636" target="_blank" >RIV/62156489:43510/04:00003636 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The influence of the grapevine treatment on the content of resveratrol and other phenolic compounds.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In the frame of the research project dealing with the investigation of the influence of grapevine technology processing on content of chemoprotective polyphenolic substances in wine, different vinification procedures of the red wine production and theirinfluence on the content of the phenolic compounds in the young red wines have been studied. The whole study was solved at the Saint Laurent variety, which is the most spread variety for the production of the red wines in the Czech Republic. During the maceration and fermentation processes the changes in the concentration of resveratrol, gallic acid, catechin and epicatechin were analysed using HPLC with DAD detector. Among the eight different red wine production procedures, the highest content (2.98 mg/l) was determined in the wine produced by thermovinification. The content of the investigated phenolic compounds did correspond with the intensity of the red wines colours and their sensoric quality. In the course of the investigation of

  • Název v anglickém jazyce

    The influence of the grapevine treatment on the content of resveratrol and other phenolic compounds.

  • Popis výsledku anglicky

    In the frame of the research project dealing with the investigation of the influence of grapevine technology processing on content of chemoprotective polyphenolic substances in wine, different vinification procedures of the red wine production and theirinfluence on the content of the phenolic compounds in the young red wines have been studied. The whole study was solved at the Saint Laurent variety, which is the most spread variety for the production of the red wines in the Czech Republic. During the maceration and fermentation processes the changes in the concentration of resveratrol, gallic acid, catechin and epicatechin were analysed using HPLC with DAD detector. Among the eight different red wine production procedures, the highest content (2.98 mg/l) was determined in the wine produced by thermovinification. The content of the investigated phenolic compounds did correspond with the intensity of the red wines colours and their sensoric quality. In the course of the investigation of

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GP525%2F03%2FP132" target="_blank" >GP525/03/P132: Studium korelací anthokyaninů, barevnosti a resveratrolu v červených vínech</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of XXVIII th World Congress of Vine and Wine, 4-9 July, Wien, Austria.

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    173-174

  • Název nakladatele

    Neuveden

  • Místo vydání

    Neuveden

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku