Vliv technologie zpracování hroznů na obsah resveratrolu a jiných fenolických látek
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F04%3A00003636" target="_blank" >RIV/62156489:43510/04:00003636 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The influence of the grapevine treatment on the content of resveratrol and other phenolic compounds.
Popis výsledku v původním jazyce
In the frame of the research project dealing with the investigation of the influence of grapevine technology processing on content of chemoprotective polyphenolic substances in wine, different vinification procedures of the red wine production and theirinfluence on the content of the phenolic compounds in the young red wines have been studied. The whole study was solved at the Saint Laurent variety, which is the most spread variety for the production of the red wines in the Czech Republic. During the maceration and fermentation processes the changes in the concentration of resveratrol, gallic acid, catechin and epicatechin were analysed using HPLC with DAD detector. Among the eight different red wine production procedures, the highest content (2.98 mg/l) was determined in the wine produced by thermovinification. The content of the investigated phenolic compounds did correspond with the intensity of the red wines colours and their sensoric quality. In the course of the investigation of
Název v anglickém jazyce
The influence of the grapevine treatment on the content of resveratrol and other phenolic compounds.
Popis výsledku anglicky
In the frame of the research project dealing with the investigation of the influence of grapevine technology processing on content of chemoprotective polyphenolic substances in wine, different vinification procedures of the red wine production and theirinfluence on the content of the phenolic compounds in the young red wines have been studied. The whole study was solved at the Saint Laurent variety, which is the most spread variety for the production of the red wines in the Czech Republic. During the maceration and fermentation processes the changes in the concentration of resveratrol, gallic acid, catechin and epicatechin were analysed using HPLC with DAD detector. Among the eight different red wine production procedures, the highest content (2.98 mg/l) was determined in the wine produced by thermovinification. The content of the investigated phenolic compounds did correspond with the intensity of the red wines colours and their sensoric quality. In the course of the investigation of
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GP525%2F03%2FP132" target="_blank" >GP525/03/P132: Studium korelací anthokyaninů, barevnosti a resveratrolu v červených vínech</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2004
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of XXVIII th World Congress of Vine and Wine, 4-9 July, Wien, Austria.
ISBN
—
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
173-174
Název nakladatele
Neuveden
Místo vydání
Neuveden
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—