Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Distribuce resveratrolu a dalších fenolických látek v bobulích a třapinách révy vinné

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F04%3A00003696" target="_blank" >RIV/62156489:43510/04:00003696 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The distribution of resveratrol and other phenolic coumponds in the berries and stems of the red vine.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In the frame of the research project dealing with the investigation of the influence of grapevine technology processing on content of chemoprotective polyphenolic substances in wine, the distribution of resveratrol and other phenolic compounds in the berries and stems of the Saint Laurent red vine variety, which is the most spread variety for the production of the red wines in the Czech Republic, have been studied. The samples were extracted with the methanol/water mixture. The content of resveratrol, gallic acid, catechin and epicatechin were analysed by HPLC with DAD detector in the raw berries and in the raw stems. It was found that in the berries ca. 9 mg/kg of the resveratrol as a maximum is present based on the raw material, while the content ofresveratrol and other phenolic compounds in the stems is higher. The content of resveratrol in the stems is even more than one order of magnitude higher than in the berries and it reached ca. 500 mg/kg based on the raw material. The conte

  • Název v anglickém jazyce

    The distribution of resveratrol and other phenolic coumponds in the berries and stems of the red vine.

  • Popis výsledku anglicky

    In the frame of the research project dealing with the investigation of the influence of grapevine technology processing on content of chemoprotective polyphenolic substances in wine, the distribution of resveratrol and other phenolic compounds in the berries and stems of the Saint Laurent red vine variety, which is the most spread variety for the production of the red wines in the Czech Republic, have been studied. The samples were extracted with the methanol/water mixture. The content of resveratrol, gallic acid, catechin and epicatechin were analysed by HPLC with DAD detector in the raw berries and in the raw stems. It was found that in the berries ca. 9 mg/kg of the resveratrol as a maximum is present based on the raw material, while the content ofresveratrol and other phenolic compounds in the stems is higher. The content of resveratrol in the stems is even more than one order of magnitude higher than in the berries and it reached ca. 500 mg/kg based on the raw material. The conte

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GP525%2F03%2FP132" target="_blank" >GP525/03/P132: Studium korelací anthokyaninů, barevnosti a resveratrolu v červených vínech</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of XXVIII th World Congress of Vine and Wine, 4-9 July, Wien, Austria.

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    174-175

  • Název nakladatele

    Neuveden

  • Místo vydání

    Neuveden

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku