Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hodnocení resveratrolu v moravských červených vínech

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F07%3A00108439" target="_blank" >RIV/62156489:43510/07:00108439 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Evaluation of resveratrol in moravian red wines

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Authentic Moravian red wines and influence of different vinification procedures during red wine production on the content of resveratrol and other phenolic compounds were investigated within the framework of research project, which is focused on studieson the contents of polyphenols and on antimutagenic and antioxidative properties of grapes and wines. The content of resveratrol in selected red wines from the South Moravia region was measured using high performance liquid chromatography with DAD detection and seven successive vintage years (1999-2005) were compared. From the tested wine regions of the South Moravia, Znojmo region was found as the region with the highest mean value of resveratrol in red wines (2.11 mg/l). The effect of different vinification procedures on the concentration of resveratrol, catechin, epicatechin, gallic acid, total polyphenols, anthocyanins and wine colour was studied in the red wine of the Saint Laurent variety. Among the nine different red wine product

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of resveratrol in moravian red wines

  • Popis výsledku anglicky

    Authentic Moravian red wines and influence of different vinification procedures during red wine production on the content of resveratrol and other phenolic compounds were investigated within the framework of research project, which is focused on studieson the contents of polyphenols and on antimutagenic and antioxidative properties of grapes and wines. The content of resveratrol in selected red wines from the South Moravia region was measured using high performance liquid chromatography with DAD detection and seven successive vintage years (1999-2005) were compared. From the tested wine regions of the South Moravia, Znojmo region was found as the region with the highest mean value of resveratrol in red wines (2.11 mg/l). The effect of different vinification procedures on the concentration of resveratrol, catechin, epicatechin, gallic acid, total polyphenols, anthocyanins and wine colour was studied in the red wine of the Saint Laurent variety. Among the nine different red wine product

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA525%2F06%2F1757" target="_blank" >GA525/06/1757: Polyfenolické látky hroznů, révových vín a jejich antimutagenní a antioxidační vlastnosti</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Quality of Horticultural Production

  • ISBN

    978-80-7375-060-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    15-16

  • Název nakladatele

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Lednice

  • Místo konání akce

    Lednice

  • Datum konání akce

    1. 1. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku