Hodnocení resveratrolu v moravských červených vínech
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F07%3A00108439" target="_blank" >RIV/62156489:43510/07:00108439 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Evaluation of resveratrol in moravian red wines
Popis výsledku v původním jazyce
Authentic Moravian red wines and influence of different vinification procedures during red wine production on the content of resveratrol and other phenolic compounds were investigated within the framework of research project, which is focused on studieson the contents of polyphenols and on antimutagenic and antioxidative properties of grapes and wines. The content of resveratrol in selected red wines from the South Moravia region was measured using high performance liquid chromatography with DAD detection and seven successive vintage years (1999-2005) were compared. From the tested wine regions of the South Moravia, Znojmo region was found as the region with the highest mean value of resveratrol in red wines (2.11 mg/l). The effect of different vinification procedures on the concentration of resveratrol, catechin, epicatechin, gallic acid, total polyphenols, anthocyanins and wine colour was studied in the red wine of the Saint Laurent variety. Among the nine different red wine product
Název v anglickém jazyce
Evaluation of resveratrol in moravian red wines
Popis výsledku anglicky
Authentic Moravian red wines and influence of different vinification procedures during red wine production on the content of resveratrol and other phenolic compounds were investigated within the framework of research project, which is focused on studieson the contents of polyphenols and on antimutagenic and antioxidative properties of grapes and wines. The content of resveratrol in selected red wines from the South Moravia region was measured using high performance liquid chromatography with DAD detection and seven successive vintage years (1999-2005) were compared. From the tested wine regions of the South Moravia, Znojmo region was found as the region with the highest mean value of resveratrol in red wines (2.11 mg/l). The effect of different vinification procedures on the concentration of resveratrol, catechin, epicatechin, gallic acid, total polyphenols, anthocyanins and wine colour was studied in the red wine of the Saint Laurent variety. Among the nine different red wine product
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GA525%2F06%2F1757" target="_blank" >GA525/06/1757: Polyfenolické látky hroznů, révových vín a jejich antimutagenní a antioxidační vlastnosti</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Quality of Horticultural Production
ISBN
978-80-7375-060-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
15-16
Název nakladatele
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
Místo vydání
Lednice
Místo konání akce
Lednice
Datum konání akce
1. 1. 2007
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—