V jednoduchosti je krása: anthokyaniny v červeném víně
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15310%2F04%3A00002049" target="_blank" >RIV/61989592:15310/04:00002049 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
V jednoduchosti je krása: anthokyaniny v červeném víně
Popis výsledku v původním jazyce
Anthokyaniny v révě vinné mají jednodušší strukturu než u jiných vyšších rostlin. Zastoupení anthokyaninů určuje barvu vína. Stárnutím vína dochází ke kondenzačním reakcím a produkty těchto reakcí barvu stabilizují. Studium tvorby a přeměn anthokyaninů může významně přispět k optimalizaci technologie výroby červených vín.
Název v anglickém jazyce
There is a beauty in simplicity: anthocyanins in red wine
Popis výsledku anglicky
Anthokyanines of grapevines are simple; however, their representation affects the colour of the red wine. Condensation reactions of anthokyanines stabilize the the colour during wine aging. Study of anthokyanines can help otimize red wine vinification.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CE - Biochemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2004
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Vinařský obzor
ISSN
1212-7884
e-ISSN
—
Svazek periodika
97
Číslo periodika v rámci svazku
6
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
280-281
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—