Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Rychlá analýza fenolických kyselin v nápojích pomocí UPLC-MS/MS

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15310%2F08%3A00005450" target="_blank" >RIV/61989592:15310/08:00005450 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/61389030:_____/08:00322093

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Rapid analysis of phenolic acids in beverages by UPLC-MS/MS

  • Popis výsledku v původním jazyce

    A rapid method for qualitative and quantitative analysis of 17 phenolic acids (gallic acid, 3,5-dihydroxybenzoic acid, protocatechuic acid, chlorogenic acid, gentisic acid, 4-hydroxybenzoic acid, caffeic acid, vanillic acid, syringic acid, 3-hydroxybenzoic acid, 4-coumaric acid, sinapic acid, ferulic acid, 3-coumaric acid, 2-coumaric acid, salicylic acid and trans-cinnamic acid) in different beverages was developed using ultra performance liquid chromatography (UPLC) coupled with tandem mass spectrometry (MS/MS). The analytes were detected in multiple reaction monitoring (MRM) mode and quantified using internal standards of deuterium-labelled 4-hydroxybenzoic (2,3,5,6-D4) and salicylic (3,4,5,6-D4) acids. Limits of detection (LODs) ranged from 0.15 to15 pmol and the response was linear to 1000 pmol injected. Mean method precision of 4.4 RSD% (range, 2.0?9.1%) was obtained, and a mean accuracy (bias) of 1.1% (range, -14.5 to 17.5%). The applicability of this analytical approach was con

  • Název v anglickém jazyce

    Rapid analysis of phenolic acids in beverages by UPLC-MS/MS

  • Popis výsledku anglicky

    A rapid method for qualitative and quantitative analysis of 17 phenolic acids (gallic acid, 3,5-dihydroxybenzoic acid, protocatechuic acid, chlorogenic acid, gentisic acid, 4-hydroxybenzoic acid, caffeic acid, vanillic acid, syringic acid, 3-hydroxybenzoic acid, 4-coumaric acid, sinapic acid, ferulic acid, 3-coumaric acid, 2-coumaric acid, salicylic acid and trans-cinnamic acid) in different beverages was developed using ultra performance liquid chromatography (UPLC) coupled with tandem mass spectrometry (MS/MS). The analytes were detected in multiple reaction monitoring (MRM) mode and quantified using internal standards of deuterium-labelled 4-hydroxybenzoic (2,3,5,6-D4) and salicylic (3,4,5,6-D4) acids. Limits of detection (LODs) ranged from 0.15 to15 pmol and the response was linear to 1000 pmol injected. Mean method precision of 4.4 RSD% (range, 2.0?9.1%) was obtained, and a mean accuracy (bias) of 1.1% (range, -14.5 to 17.5%). The applicability of this analytical approach was con

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/KAN200380801" target="_blank" >KAN200380801: Imunonanotechnologie pro diagnostiku látek hormonální povahy</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Food Chemistry

  • ISSN

    0308-8146

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    111

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus