Rapid UPLC-ESI-MS/MS method for the analysis of isoflavonoids and other phenylpropanoids
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15310%2F12%3A33142872" target="_blank" >RIV/61989592:15310/12:33142872 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/61389030:_____/12:00382519 RIV/60461373:22330/12:43894072
Výsledek na webu
<a href="http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0889157512000117" target="_blank" >http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0889157512000117</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.jfca.2011.12.001" target="_blank" >10.1016/j.jfca.2011.12.001</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Rapid UPLC-ESI-MS/MS method for the analysis of isoflavonoids and other phenylpropanoids
Popis výsledku v původním jazyce
UPLC-ESI-MS/MS method was developed for the quantitative and qualitative analysis of 26 phenolic compounds in plant material, including 15 isoflavonoids (daidzein, genistein, isoformononetin, formononetin, prunetin, biochanin A. daidzin, genistin, ononin, sissotrin, osajin, pomiferin), 5 flavones (apigenin, kaempferol, quercetin, quercetin-3-glucoside, rutin), 4 flavanones (hesperetin, naringenin, naringenin-7-glucoside, naringin), a coumestan (coumestrol) and a coumarine (scopoletin). The analytes weredetected in a multiple reaction monitoring mode and quantified using internal standards [C-13(3)]daidzin, [H-2(6)]naringenin and [H-2(4)]genistein. Limits of detection were in the range 0.001-10 pmol injection(-1). The precision of the method (relativestandard deviation) ranged from 2.6 to 15.1% and the accuracy was -22.1 to 16.6%. Application of the method was demonstrated by the analysis of mung bean (Vigna radiata) sprout extract, in which 14 of the 26 analytes were detected and qua
Název v anglickém jazyce
Rapid UPLC-ESI-MS/MS method for the analysis of isoflavonoids and other phenylpropanoids
Popis výsledku anglicky
UPLC-ESI-MS/MS method was developed for the quantitative and qualitative analysis of 26 phenolic compounds in plant material, including 15 isoflavonoids (daidzein, genistein, isoformononetin, formononetin, prunetin, biochanin A. daidzin, genistin, ononin, sissotrin, osajin, pomiferin), 5 flavones (apigenin, kaempferol, quercetin, quercetin-3-glucoside, rutin), 4 flavanones (hesperetin, naringenin, naringenin-7-glucoside, naringin), a coumestan (coumestrol) and a coumarine (scopoletin). The analytes weredetected in a multiple reaction monitoring mode and quantified using internal standards [C-13(3)]daidzin, [H-2(6)]naringenin and [H-2(4)]genistein. Limits of detection were in the range 0.001-10 pmol injection(-1). The precision of the method (relativestandard deviation) ranged from 2.6 to 15.1% and the accuracy was -22.1 to 16.6%. Application of the method was demonstrated by the analysis of mung bean (Vigna radiata) sprout extract, in which 14 of the 26 analytes were detected and qua
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EC - Imunologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of Food Composition and Analysis
ISSN
0889-1575
e-ISSN
—
Svazek periodika
26
Číslo periodika v rámci svazku
1-2
Stát vydavatele periodika
US - Spojené státy americké
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
36-42
Kód UT WoS článku
000306045700004
EID výsledku v databázi Scopus
—