Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Enzyme based amperometric biosensor for adenine determination

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15310%2F13%3A33147808" target="_blank" >RIV/61989592:15310/13:33147808 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/elan.201200387/abstract;jsessionid=2C1433B959A1A394B4B81EE2A1CD99CD.f03t01" target="_blank" >http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/elan.201200387/abstract;jsessionid=2C1433B959A1A394B4B81EE2A1CD99CD.f03t01</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1002/elan.201200387" target="_blank" >10.1002/elan.201200387</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Enzyme based amperometric biosensor for adenine determination

  • Popis výsledku v původním jazyce

    An enzyme-based amperometric biosensor was developed for the rapid determination of adenine in biological and food samples. Recombinant adenine deaminase (EC 3.5.4.2) from Schizosaccharomyces pombe was co-immobilized on graphite electrode with xanthine oxidase (EC 1.17.3.2), peroxidase (EC 1.11.1.7) and an Os mediator. Optimal working conditions were pH 7.0 and 150 mV vs. Ag/AgCl. The novel method was characterized by a detection limit of 1 m M and a linear measuring range of 0.005-0.1 mM. Different beer and tea samples were analyzed by the newly elaborated adenine biosensor. The results obtained correlate with the adenine content measured by the reference HPLC method.

  • Název v anglickém jazyce

    Enzyme based amperometric biosensor for adenine determination

  • Popis výsledku anglicky

    An enzyme-based amperometric biosensor was developed for the rapid determination of adenine in biological and food samples. Recombinant adenine deaminase (EC 3.5.4.2) from Schizosaccharomyces pombe was co-immobilized on graphite electrode with xanthine oxidase (EC 1.17.3.2), peroxidase (EC 1.11.1.7) and an Os mediator. Optimal working conditions were pH 7.0 and 150 mV vs. Ag/AgCl. The novel method was characterized by a detection limit of 1 m M and a linear measuring range of 0.005-0.1 mM. Different beer and tea samples were analyzed by the newly elaborated adenine biosensor. The results obtained correlate with the adenine content measured by the reference HPLC method.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/MEB040906" target="_blank" >MEB040906: Použití enzymů pro rychlejší posuzování kvality potravin</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Electroanalysis

  • ISSN

    1040-0397

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    25

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1 - SI

  • Stát vydavatele periodika

    DE - Spolková republika Německo

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    237-242

  • Kód UT WoS článku

    000313807600030

  • EID výsledku v databázi Scopus