Enzyme based amperometric biosensor for adenine determination
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15310%2F13%3A33147808" target="_blank" >RIV/61989592:15310/13:33147808 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/elan.201200387/abstract;jsessionid=2C1433B959A1A394B4B81EE2A1CD99CD.f03t01" target="_blank" >http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/elan.201200387/abstract;jsessionid=2C1433B959A1A394B4B81EE2A1CD99CD.f03t01</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1002/elan.201200387" target="_blank" >10.1002/elan.201200387</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Enzyme based amperometric biosensor for adenine determination
Popis výsledku v původním jazyce
An enzyme-based amperometric biosensor was developed for the rapid determination of adenine in biological and food samples. Recombinant adenine deaminase (EC 3.5.4.2) from Schizosaccharomyces pombe was co-immobilized on graphite electrode with xanthine oxidase (EC 1.17.3.2), peroxidase (EC 1.11.1.7) and an Os mediator. Optimal working conditions were pH 7.0 and 150 mV vs. Ag/AgCl. The novel method was characterized by a detection limit of 1 m M and a linear measuring range of 0.005-0.1 mM. Different beer and tea samples were analyzed by the newly elaborated adenine biosensor. The results obtained correlate with the adenine content measured by the reference HPLC method.
Název v anglickém jazyce
Enzyme based amperometric biosensor for adenine determination
Popis výsledku anglicky
An enzyme-based amperometric biosensor was developed for the rapid determination of adenine in biological and food samples. Recombinant adenine deaminase (EC 3.5.4.2) from Schizosaccharomyces pombe was co-immobilized on graphite electrode with xanthine oxidase (EC 1.17.3.2), peroxidase (EC 1.11.1.7) and an Os mediator. Optimal working conditions were pH 7.0 and 150 mV vs. Ag/AgCl. The novel method was characterized by a detection limit of 1 m M and a linear measuring range of 0.005-0.1 mM. Different beer and tea samples were analyzed by the newly elaborated adenine biosensor. The results obtained correlate with the adenine content measured by the reference HPLC method.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CB - Analytická chemie, separace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/MEB040906" target="_blank" >MEB040906: Použití enzymů pro rychlejší posuzování kvality potravin</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Electroanalysis
ISSN
1040-0397
e-ISSN
—
Svazek periodika
25
Číslo periodika v rámci svazku
1 - SI
Stát vydavatele periodika
DE - Spolková republika Německo
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
237-242
Kód UT WoS článku
000313807600030
EID výsledku v databázi Scopus
—