Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Spoilage detection with biogenic amine biosensors, comparison of different enzyme electrodes

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15310%2F12%3A33142958" target="_blank" >RIV/61989592:15310/12:33142958 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1002/elan.201100419" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1002/elan.201100419</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1002/elan.201100419" target="_blank" >10.1002/elan.201100419</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Spoilage detection with biogenic amine biosensors, comparison of different enzyme electrodes

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Three enzyme based amperometric biosensors for biogenic amines were applied for meat spoilage monitoring. With diamine oxidase (EC 1.4.3.6), the total biogenic amine content was measured. Monoamine oxidase A (EC 1.4.3.4) was used for determination of tyramine, tryptamine and phenylethylamine content. Putrescine was selectively detected with putrescine oxidase (EC 1.4.3.10). The enzymes were separately co-immobilized on graphite electrodes with peroxidase and Os mediator (PVI7-dme-Os). A fast extractionmethod using special centrifugal separator was applied for pork and fish samples stored at different conditions. Although partial extraction was achieved, the results correlate with total biogenic amine content measured by HPLC method.

  • Název v anglickém jazyce

    Spoilage detection with biogenic amine biosensors, comparison of different enzyme electrodes

  • Popis výsledku anglicky

    Three enzyme based amperometric biosensors for biogenic amines were applied for meat spoilage monitoring. With diamine oxidase (EC 1.4.3.6), the total biogenic amine content was measured. Monoamine oxidase A (EC 1.4.3.4) was used for determination of tyramine, tryptamine and phenylethylamine content. Putrescine was selectively detected with putrescine oxidase (EC 1.4.3.10). The enzymes were separately co-immobilized on graphite electrodes with peroxidase and Os mediator (PVI7-dme-Os). A fast extractionmethod using special centrifugal separator was applied for pork and fish samples stored at different conditions. Although partial extraction was achieved, the results correlate with total biogenic amine content measured by HPLC method.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/MEB040906" target="_blank" >MEB040906: Použití enzymů pro rychlejší posuzování kvality potravin</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Electroanalysis

  • ISSN

    1040-0397

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    24

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    DE - Spolková republika Německo

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    181-186

  • Kód UT WoS článku

    000298786300026

  • EID výsledku v databázi Scopus