Spoilage detection with biogenic amine biosensors, comparison of different enzyme electrodes
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15310%2F12%3A33142958" target="_blank" >RIV/61989592:15310/12:33142958 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1002/elan.201100419" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1002/elan.201100419</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1002/elan.201100419" target="_blank" >10.1002/elan.201100419</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Spoilage detection with biogenic amine biosensors, comparison of different enzyme electrodes
Popis výsledku v původním jazyce
Three enzyme based amperometric biosensors for biogenic amines were applied for meat spoilage monitoring. With diamine oxidase (EC 1.4.3.6), the total biogenic amine content was measured. Monoamine oxidase A (EC 1.4.3.4) was used for determination of tyramine, tryptamine and phenylethylamine content. Putrescine was selectively detected with putrescine oxidase (EC 1.4.3.10). The enzymes were separately co-immobilized on graphite electrodes with peroxidase and Os mediator (PVI7-dme-Os). A fast extractionmethod using special centrifugal separator was applied for pork and fish samples stored at different conditions. Although partial extraction was achieved, the results correlate with total biogenic amine content measured by HPLC method.
Název v anglickém jazyce
Spoilage detection with biogenic amine biosensors, comparison of different enzyme electrodes
Popis výsledku anglicky
Three enzyme based amperometric biosensors for biogenic amines were applied for meat spoilage monitoring. With diamine oxidase (EC 1.4.3.6), the total biogenic amine content was measured. Monoamine oxidase A (EC 1.4.3.4) was used for determination of tyramine, tryptamine and phenylethylamine content. Putrescine was selectively detected with putrescine oxidase (EC 1.4.3.10). The enzymes were separately co-immobilized on graphite electrodes with peroxidase and Os mediator (PVI7-dme-Os). A fast extractionmethod using special centrifugal separator was applied for pork and fish samples stored at different conditions. Although partial extraction was achieved, the results correlate with total biogenic amine content measured by HPLC method.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CE - Biochemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/MEB040906" target="_blank" >MEB040906: Použití enzymů pro rychlejší posuzování kvality potravin</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Electroanalysis
ISSN
1040-0397
e-ISSN
—
Svazek periodika
24
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
DE - Spolková republika Německo
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
181-186
Kód UT WoS článku
000298786300026
EID výsledku v databázi Scopus
—