Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Analysis of lysozyme in cheese samples by on-line combination of capillary zone electrophoresis and mass spectrometry

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15310%2F14%3A33151411" target="_blank" >RIV/61989592:15310/14:33151411 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814613019584#" target="_blank" >http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814613019584#</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2013.12.078" target="_blank" >10.1016/j.foodchem.2013.12.078</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Analysis of lysozyme in cheese samples by on-line combination of capillary zone electrophoresis and mass spectrometry

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Some methodological aspects of an on-line combination of capillary zone electrophoresis with mass spectrometric detection (CZE-QqQ-MS) were studied in this work as well as the possibilities of using this combination for analysis of the high-molecular mass compounds present in multi-component matrices. All experiments using an on-line combination of capillary electrophoresis with mass spectrometric detection were carried out in cationic mode in covalently-coated capillary. The optimised electrolyte system consisted of 100 mmol/L formic acid. Prior to the CZE-QqQ-MS analysis, an extraction of lysozyme from cheese samples using 1 mol/L of acetic acid was performed. The LOD was 3.6 mg lysozyme per kg and the LOQ was 10.9 mg lysozyme per kg. The concentration range of the lysozyme determined in four cheese samples analysed in this work was from 0.5 to 3.3 g of lysozyme per kg. The values of the relative standard deviations thus obtained were from 4.6% to 9.3% depending on the cheese sample.

  • Název v anglickém jazyce

    Analysis of lysozyme in cheese samples by on-line combination of capillary zone electrophoresis and mass spectrometry

  • Popis výsledku anglicky

    Some methodological aspects of an on-line combination of capillary zone electrophoresis with mass spectrometric detection (CZE-QqQ-MS) were studied in this work as well as the possibilities of using this combination for analysis of the high-molecular mass compounds present in multi-component matrices. All experiments using an on-line combination of capillary electrophoresis with mass spectrometric detection were carried out in cationic mode in covalently-coated capillary. The optimised electrolyte system consisted of 100 mmol/L formic acid. Prior to the CZE-QqQ-MS analysis, an extraction of lysozyme from cheese samples using 1 mol/L of acetic acid was performed. The LOD was 3.6 mg lysozyme per kg and the LOQ was 10.9 mg lysozyme per kg. The concentration range of the lysozyme determined in four cheese samples analysed in this work was from 0.5 to 3.3 g of lysozyme per kg. The values of the relative standard deviations thus obtained were from 4.6% to 9.3% depending on the cheese sample.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Food Chemistry

  • ISSN

    0308-8146

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    153

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    398-404

  • Kód UT WoS článku

    000331990800055

  • EID výsledku v databázi Scopus