Konzumace masa ve světě 21. století
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15310%2F23%3A73622158" target="_blank" >RIV/61989592:15310/23:73622158 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Konzumace masa ve světě 21. století
Popis výsledku v původním jazyce
Konzumace masa je z mnoha důvodů důležitým tématem, kterému se ze strany odborníků v posledních letech dostává stále více pozornosti. Vznikají studie, které se zabývají konzumací masa a jejími důsledky, téma ovšem doposud zůstávalo mimo zorné pole geografů. Cílem tohoto článku je představit problematiku konzumace masa na globální úrovni a zhodnotit vývoj konzumace masa mezi lety 2000 a 2019. Důraz je kladen především na analýzu rozdílů mezi státy lišícími se stupněm rozvoje.
Název v anglickém jazyce
Trends in meat consumption in the world of the 21st century
Popis výsledku anglicky
The article presents the main spatial differences in the development of meat consumption and their influence on the changes in spatial distribution of meat consumption at the beginning of the 21st century and in the present.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
50701 - Cultural and economic geography
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2023
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Geografické rozhledy
ISSN
1210-3004
e-ISSN
—
Svazek periodika
33
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
34-37
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—